Index Vakbarát Hírportál

Jól kezdődik 2014: jön a Náci zombik 2!

2014.01.01. 11:52 Módosítva: 2014.01.01. 11:59

A vámpírhisztit felváltó zombiőrület egyik emlékezetes horrorvígjátéka volt 2009-ben a Náci zombik. Ami ráadásul nem az 1977-es Shock Waves buta remake-je volt, hanem a norvégok vicces-belezős ámokfutása, amiben a slasher műfajban kötelező, kúrós-füvezős fiatalokat nem egy maszkos sorozatgyilkos darabolja fel, hanem a hó alatt felejtett SS-katonák.

A nagyjából 800 ezer dollárba kerülő, és 1,9 millió dollárnyi bevételt termelő filmhez az azóta Hollywoodba is áthívott rendező, Tommy Wirkola folytatást is forgatott, Dead Snow: Red Vs. Dead címmel. Ebben állítólag visszatér az első rész rosszarcú (haha) SS-tisztje, Herzog ezredes is. Íme az első kedvcsináló videó, egy ún. teaser trailer, amerikai bemutató a januári Sundance-fesztiválon:

Dead Snow 2: Red vs. Dead

A zombi nácis műfaj kedvelőinek egy jó hír a végére: idén mutatják be a hasonló tematika (értsd: hülye okkult nácik legyőzhetetlen zombisereggel akarják megnyerni a háborút) mentén felépített The 4th Reich című brit horrort is, amiben a legendás maszkmester, Tom Savini alakítja majd SS-Standartenführer Dirlewangert, Sean Bean pedig egy Major Gordon nevű őrmester lesz a másik oldalon (reméljük, ezúttal nem hal meg).