Index Vakbarát Hírportál

Íme másfél perc a Grand Budapest Hotelból

2014.01.03. 09:09 Módosítva: 2014.01.03. 09:52

Kiszivárgott 70 másodperc az év egyik legjobban várt filmjéből, Wes Anderson szállodás vígjátékából, a The Grand Budapest Hotelből. A jelenetben Ralph Fiennes, a két világháború közötti Európa leghíresebb luxusszállodájának főportása kérdezi ki az új londinerfiút, Musztafát:

Kiszivárgott részlet a Grand Budapest Hotelból

A filmben egyébként annyi híresség szerepel, hogy felsorolni is lehetetlen: láthatjuk majd többek között Tilda Swintont, Jude Law-t, Bill Murray-t, Jeff Goldblumot, Willem Dafoe-t, Adrien Brodyt, Owen Wilsont, Edward Nortont, Harvey Keitelt, Mathieu Amalricot és a leszbiszexes Adéle élete sztárját, Léa Seydoux-ot is.

Grand Budapest Hotel előzetes

A történet természetesen egy vicces krimi lesz, hiszen Wes Anderson imádja az ilyesmit (emlékezzünk csak, milyen fergeteges volt A fantasztikus Róka úr című bábfilmje). A sokszereplős, csavaros sztoriból annyi már biztos, hogy a film elején meggyilkolnak egy előkelő grófnőt (Tilda Swinton) a Grand Budapest Hotelban, és a bűnténnyel a szálloda kedvenc főportását (Ralph Fiennes) vádolják, mivel így ő örökölt egy értékes festményt. Hamarosan össze is verekszik az asszony fiával (Adren Brody), majd az indiai londinertanonc (akit egyébként a kaliforniai Tony Revolori alakít) segítségével próbálja tisztázni magát a vádak alól. Edward Norton rendőrt, Harvey Keitel sittest, Willem Defoe bunyóst, Jeff Goldblum pedig valószínűleg egy gazdag zsidót alakít majd.

The Grand Budapest Hotel

Sajnos maga a film nem Budapesten forgott, hanem a németországi Görlitzben (itt készült többek között a Becstelen brigantyk és A felolvasó) és egy szász üdülőfaluban, Hainewalde-ban és az ottani kastélyban. Hazai bemutató: március 20. (via Comingsoon)