Index Vakbarát Hírportál

Most éppen Kenyában tiltották be a Wall Street farkasát

2014.01.17. 15:50

"Mindennek van határa, úgy gondoljuk, a kenyai közönség jobbat érdemel. A Wall Street farkasa című film be lett tiltva. A filmet Kenyában nem lehet árusítani, bemutatni és forgalmazni" - közölte Facebook oldalán csütörtökön a kenyai cenzúratestület (Kenya Film Classification Board) kilátásba helyezve, hogy a rendelkezés megsértői büntetésre számíthatnak, írja az MTI.

Marin Scorsese filmjét, amely egy csaló bróker tündöklését és bukását ábrázolja Leonardo DiCaprióval a főszerepben, számos kritika érte drogos és erotikus jelenetei, valamint a párbeszédekben elhangzó rengeteg káromkodás miatt. A rendező a bírálatokat azzal hárította el, hogy filmje "egy dekadens ámokfutó gondolatébresztő portréja".

Több ázsiai és közel-keleti országban is cenzúrázták a produkciót, Dubajban a majdnem háromórás filmet 45 perccel csonkították meg. Az amerikai filmakadémia azonban beszavazta a legjobb film kategória Oscar-jelöltjei közé és DiCaprio alakítását is jelöléssel ismerte el. Pár napja a Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók Golden Globe díjat adtak a színésznek a gátlástalan bróker megjelenítéséért.