Index Vakbarát Hírportál

Guy Ritchie Artúr királya hatrészes lesz?

2014.01.28. 13:08

A Warner foggal-körömmel ragaszkodik ahhoz, hogy egy új blockbuster franchise-nak minimum háromrészesnek kell lenni, de most ennél is messzebb mentek. A Deadline szerint Guy Ritchie rendezhetné Artúr király legendájának történetét, amit másik öt film, és ki tudja még menny spinoff követne. A hír azért is érdekes, mert két hasonló fejlesztés már jó ideje folyik, de ezeket inkább passzolja a Warner.

Az egyik David Dobkin Arthur és Lancelot című tervre Colin Farrellel és Gary Oldmannal. A Warner kétmillió dollárért meg is vette a forgatókönyvet, de először dobták a projektet, mivel a 130 milliós gyártási költség pont 20 millióval többe került a tervezettnél, ráadásul Kit Harrington (Jon Snow a Trónok harcában) és Joel Kinnaman (az új Robotzsaru) még nem elég nagy nevek egy ilyen drága produkcióhoz. Guy Ritchie Excaliburjának sorsa is kérdéses, amiben a rendező a mostani X-Men-filmek producerével, Bryan Singerrel dolgozhatott volna együtt.

Visszatérve Artúr királyhoz, az első rész forgatókönyvét már be is rendelték, és az a Joby Harold írja, akinek mindössze egy hasonló munkája volt, a nem túl sikeres Éberség Hayden Christensennel és Jessica Albával. Jó hír viszont, hogy az egész franchise fejlesztésében részt vesz John Hodge, aki a Trainspotting illetve A part forgatókönyvét írta.