Index Vakbarát Hírportál

Itt van az összes Super Bowl-előzetes

2014.02.03. 17:31

Magyar idő szerint hajnalban ért véget az amerikai fociélet legjobban várt meccse, a 48. Super Bowl: a Seattle Seahawks szétszedte a Denver Broncost (43-8). Minket filmrajongókat persze nem ez érdekel, hanem a reklámszünetben levetített előzetesek.

A Bosszúállók 2 sajna csak 2015-re készül el, ezért a Marvel már az Amerika kapitány 2 - A tél katonája című idei blockbusterét is telepakolta szuperhősökkel. A jégtömbből kiolvasztott, csillagsávos maskarában bohóckodó szuperkatona (Chris Evans) mellett márciusban láthatjuk majd a félszemű Nick Furyt (Samuel L. Jackson), Amerika kapitány régi sidekickjét, Buckyt (igazából a Winter Soldier alcím rá vonatkozik), a dögös Fekete Özvegyet (Scarlett Johansson) és a robotszárnyakkal repkedő sólyom (Anthony Mackie). A világuralomra törő szupergonoszokat a koponyatrikós Crossbones és az őrült genetikus, a náci Vörös Koponya egykori jobbkeze, Arnim Zola képviselik majd. Premier: április 4.

Captain America: The Winter Soldier

A konkurens Marvel-film, A csodálatos Pókember 2 az Amerika kapitányhoz képest csak egy ötlettelen remake lesz. A béna sztori röviden: a gyíkemberinvázió megakadályozása után Pókember (Andrew Garfield) egy újabb szupergonosszal, a New York-i áramelosztókat megcsapoló, villámhajigáló Elektróval (Jamie Foxx) csap össze, de közben kénytelemn szembe kell néznie azzal, hogy a titkosügynök(?) apja olyan keményen beleásta magát az OsCorp iparvállalt génmanipulációs titkaiba, hogy az már May néni és Gwen Stacy életét is veszélyeztetheti. Bónuszként a légdeszkán repkedő Vészmanó, vagy valamelyik tökbombákat hajigáló névrokona is felbukkan. Premier: május 1.

Pókember bénább, mint valaha

A Transformers 4 is új előzetest kapott. Michael Bay újabb robotzúzdájában már nem a színészkedéstől egyik nap még visszavonuló, másnap már új szerepet vállaló ShiaLabeouf haverkodik az autobotokkal, hanem Mark Wahlberg. Az ellenfél persze most is az álcák gonosz légiója lesz, ráadásul (dobpergés) végre kapunk egy dinoboton lovagló, kardot lengető gigarobotot is! Premier: június 24.

LaBeouf helyett Wahlberg haverkodik Optimusszal

A DreamWorks stúdió megelégelte, hogy a konkurens Universal idén már a hetedik Halálos iramban-mozifilmmel fog több százmillió dollárt keresni, ezért leforgatták a saját autóversenyes-lövöldözős akciófilmjüket a Need for Speedet. Az azonos című, népszerű videojáték adaptációjához leigazolták többek között Michael Keatont, Dominic Coopert, Dakota Johnsont, és a szegény ember Paul Walkerét, Aaron Pault. Premier: március 13.

Itt a szegény ember Fast Five-ja, a Need for Speed

Breki és a többiek 2008 óta már hivatalosan is a Disney-birodalom részei, bár a franchise eddig még nem kapott olyan jó forgatókönyvírókat, mint a díjhalmozó Pixar-dolgozók. Idén az Ali G író-rendezője, James Robin mutathatja meg, hogyan tudja ötvözni az alpári humort gyerekkorunk kedvenc bábfiguráival, ráadásul a Muppets Most Wanted hús-vér mellékszereplőit olyan közönségkedvenc sztárok alakítják, mint Salma Hayek, Cristoph Waltz, Ray Liotta, Ricky Gervias, Zach Galifianakis, Lady Gaga, Celine Dion, Danny Trejo és Loki, azaz Tom Hiddleston. Premier: március 21.

Muppets Most Wanted

A mozis karrierjét egy ideje tévésorozatokra cserélő Kevin Costner idén két filmmel akar visszatérni az A-listás sztárok világába. A Draft Day egy amerikai focis sportdráma lesz főszerepben a Cleveland Browns törtető menedzserével, így a lenti előzetesnek természetesen bérelt helye volt a Super Bowl szünetében. Premier: április 11.

Draft Day Official Super Bowl TV Spot

A Három nap a haláligban pedig azt csinálja Costner, amit Liam Neeson az Elrabolva 1-2-ben: nyugdíjazott szuperügynökként kibelez mindenkit, aki miatt kútba eshet a lányával való kibékülése. Premier: március 13.

3 Days To Kill Super Bowl Trailer

A Trónok harca-rajongók kedvence, Havas Jon, azaz Kit Harrington idén ledobja a fekete köpenyt és kockahasat villant Paul W. S. Anderson Pompeji-ében, ami elsőre a Ben-Hur, a Gladiátor, a Spartacus tévésorozat és az Armageddon bizarr szerelemgyerekének tűnik: van egy izmos gladiátorunk, aki először verekszik egy kicsit az arénában, aztán megjelenik a műfajból kihagyhatatlan néger mellékszereplő, betoppan a főhős örök szerelme is. Aztán kitör a Vezúv, és beterít mindent az árvíz meg a lávafolyam. Premier: február 20.

Havas Jon kockás hasat villant! - Pompeji

Ha létezik klasszikusabb hollywoodi műfaj a szandálos ókori harcosokénál, akkor az a szandálos Biblia-szereplőké, gondoljunk csak a Tízparancsolatra vagy a Quo vadis?-ra. Idén márciusban a pocakos exgladiátort, Russell Crowe-t láthatjuk hajóépítő matuzsálemként Darren Arronofsky látványos Ószövetség-értelmezésében, a Noéban. Premier: március 27.

Noah Official Super Bowl Spot

A végére hagytuk a kedvencünket: a Műkincsvadászok című háborús drámában egy különleges amerikai kommandót küldenek a német vonalak mögé azzal a feladattal, hogy visszaszerezzék és biztonságba helyezzék azokat a műkincseket, amiket Göringék harácsoltak össze maguknak. A film rendezője és a főszereplője George Clooney, aki összecsődítette minden hollywoodi haverját egy kis náciveréshez: láthatjuk majd többek között Matt Damont, Cate Blanchett, Bill Murrayt és John Goodmant is. Premier: február 20.

The Monuments Men Super Bowl Trailer
A szavazáshoz be kell lépned Indapassal. Ha nincs, regisztrálj .

Melyik filmet várja a legjobban?

  • 27
    Műkincsvadászok
  • 22
    Amerika kapitány 2: A tél katonája
  • 9
    Transformers 4
  • 9
    Noé
  • 6
    A csodálatos Pókember 2
  • 6
    Draft Day
  • 3
    Pompeji
  • 2
    Need for Speed
  • 0
    Muppets Most Wanted
  • 0
    Három nap a halálig