Index Vakbarát Hírportál

Kivágták az Obamára hasonlító Sátánt

2014.02.18. 15:26

Kivágták a The Bible című tévésorozat moziverziójából a Sátánt, mert sokan úgy gondolták, hogy túlságosan hasonlít Barack Obama amerikai elnökre. Korábban a History Channel tévécsatornán futó sorozat producerei még azt hitték, hogy elég lesz, ha magyarázkodnak egy sort.

A Bibliát bemutató sorozat első epizódjának tavaly márciusi premierje után ugyanis Twitteren néhány néző, köztük Glenn Beck konzervatív kommentátor jelezte, hogy a Sátán, vagyis az őt alakító, egyébként marokkói származású színész, Mohamen Mehdi Ouazanni nagyon hasonlít az elnökre. A producerek közölték, hogy ez merő véletlen, eszükbe sem jutott, hogy direkt Obamára hasonlító színészt válasszanak a Sátán szerepére.

A Son of God címet viselő, kétórás moziváltozatból mégis egy az egyben kivágták a színészt. A producerek szerint azért tettek így, mert az Obama-sztori miatt mindenki a Sátán figurájára koncentrált, ahelyett, hogy a valódi főszereplővel, Jézussal foglalkoztak volna. Mivel a filmjük Jézusról szól, ezt most el akarják kerülni.

A Son of God-ot február végén mutatják be Amerikában.