Index Vakbarát Hírportál

A Fox méltón ünnepli a 35 éves Alient

2014.02.19. 16:20

Idén ünnepli 35. évfordulóját az Alien-franchise első része, Sir Ridley Scott itthon Nyolcadik utas a halál címen forgalmazott űrhorrorja. A jeles alkalomra a stúdió újabb tucat rókabőrt fog lehúzni a rajongókról, köztük rólunk is, mert olyan ajándéktárgyakat, mütyűröket, limitált szériás bábukat, társasjátékot és könyveket dobnak piacra, amiket egyszerűen meg KELL venni.

  • A legfontosabb ezek közül az, hogy 1979 óta először kerül majd a polcokra Ellen Ripley figurája, ráadásul az első szériában Nostromo-egyenruhában ábrázolják, és csak ezt követően adják ki az Aliens-beli Ripley-t., majd szépen sorban a többit. Igen, a kopaszból is venni fogunk.  Az első adagot a San Diego-i ComicCon-on mutatják be.
  • Amit dettó nagyon szeretnénk magunknak az az Alien, mármint maga a lény feje, mobilfogsorral, tokkal-vonóval, a valós méret felének megfelelő nagyságban.  Sajnos ez elég borsos áron kerül forgalomba, 360 dollárt kell kifizetni érte (kb. 83 000 forint), de van olyan családtagunk, akinél simán bepróbálkozunk karácsonykor.
  • A Dark Horse Comics új képregénysorozatot indít útjára, amiben az Alien-, a Prometheus-, a Predator- , és az Aliens vs. Predator-franchise-ok mind szerepelnek.
  • Ismét kiadják az eredeti Alien-figurát, amiért a gyűjtők kész vagyont fizetnek mostanság.
  • Alien Insight címmel az Alien megalkotásáról és magáról a lényről szóló, embertelen mennyiségű képpel súlyosbított könyvet is lehet majd rendelni.
  • Végre megjelenik a régóta várt Alien: Isolation című FPS PS4-re, Xbox One-ra, PS3-ra, Xbox 360-ra és PC-re is.
  • A Titan Books több új regényt is megjelentet, ami az Alien-univerzumban játszódik majd és kiadnak egy ALIEN: Archives című, nagyon alapos könyvet, amiben többek között Sir Ridley Scott és Sigourney Weaver is megszólal vadonatúj interjúkban, és mindent elmesélnek az első filmről, amit csak tudni lehet.