Index Vakbarát Hírportál

18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Akik vetkőztek is az Oscarért

2014.02.27. 21:56
Akadnak olyan színészek, akik nagyon sok mindenre hajlandók azért, hogy egy 33,5 centi magas, 3,6 kilós, Britannia-fémből készült (ón és antimon ötvénye, melyben néha van réz, ólom, cink és bizmut), 24 karátos arannyal bevont szobrot a magasba emelhessenek és mondhassanak valami blődséget tévénézők milliói és a Los Angeles-i Kodak-mozi közönsége előtt. És most nem egy Návai Anikó-interjúra gondolunk, hanem annál egy fokkal nagyobb elszántságot megkívánó dologra, a vetkőzésre.

Az Oscarnak persze nem feltétele, hogy valaki egy szál pöcsben/csöcsben rohangáljon a második világháborús/ültetvényes díszletek között, és ismerünk olyan színészt, aki nem hajlandó arra, hogy a kamera előtt meztelenkedjen, de akarnak jópáran, aki ezt a kis kényelmetlenséget is bevállalják akár csak egy nevezés kedvéért is, mert a díjat ugye senki nem tudja nekik garantálni. A Hollywood Reporter listájáról válogatunk.

Leonadro DiCaprio - a Wall Street farkasának forgatásán anyaszült meztelenül kellett szerepelnie, de nem volt vele problémája, és pályatársaitól eltérően (pl. Mark Wahlberg a Boogie Nights-ban) dublőrt sem kért a jelenethez. A legnemesebb szervet aztán a cenzorok kivágatták a filmből, mert csak így kaphatott R-besorolást (kb. 18-as karika) az NC-17-es, azaz pornóknak kijáró korhatárkarika helyett. Idén negyedszerre jelölték, a Gilbert Grape-ben még mellékszerepért jelölték, de a következő hármat (Aviátor, Véres gyémánt, A Wall Street farkasa) már főszereplőként gyűjtötte be. 

Julie Delpy - a Mielőtt éjfélt üt az óra női főszereplője sem problémázott, amikor Richard Linklater rendező közölte vele, hogy pucéron kell szerepelnie. "Életszerű jelenet akartam, és nem olyat, amiben szex közben a nőn melltartó és bugyi van. Ki a fene szeretkezik úgy a pasijával?" Golden Globe-ra jelölték az alakítását, az Oscaron viszont forgatókönyvíróként versenyez. 

Colin Firth - a 2009-es Egy egyedülálló férfi című filmben vetkőzött, és jelölték is a meleg férfi szerepért, de nem kapta meg az Oscart. Egy évre rá a Király beszédéért viszont igen - és abban végig fel volt öltözve.

Sasha Baron Cohen - ki ne emlékezne a Borat azon jelenetére, amiben Cohen egy szál pöcsben birkózik egy nagydarab, szőrös, dettó tökpucér fickóval? A 2007-es Oscar-díjra a legjobb eredeti forgatókönyv kategóriában jelölték, bár nem biztos, hogy ez a jelenet volt a kulcs hozzá.

Brad Pitt - 1996-ban a 12 majomban van egy jelenet, amiben Pittet hátulról mutatják, és látszik hogy teljesen meztelen. És igen, az az ő segge volt. A legjobb férfi mellékszereplő díjára jelölték. Nem nyert, azóta sem. Idén a 12 év rabszolgaság producereként van versenyben. 

Jake Gyllenhaal és Heath Ledger - a Túl barátságon című Ang Lee-filmben mindketten vetkőztek, igaz, a leghíresebb, tóba ugrós jelenetben csak Ledger farkát lehet látni, Gyllenhaal itt dublőrt használt. Volt még pucérkodás a filmben, Michelle Williams és Anne Hathaway is levetkőzött. Gyllenhaal, Ledger és Williams jelölést is kapott a filmért 2006-ban. Michelle Williams azóta sem nyert (még kétszer jelölték: Blue Valentine, Egy hét Marylinnel), Heath Ledger posztumusz kapta meg az elismerést a Batman Jokeréért 2009-ben. 

Denzel Washington - már nyert mellékszereplői Oscart Az ötvennegyedik hadtestért, de a Hurrikánban hiába mutogatta büszkén a pucér fenekét, nem kapta meg a szobrot 2000-ben, csak 2002-ben a Kiképzésért. 

Edward Norton - 1999-ben jelölték Oscar-díjra az Amerikai história X-ért, aminek egyik börtönös jelenetében anyaszült meztelenül láthattuk. Azóta se jelölték semmire. 

Halle Berry - a Szörnyek keringőjéért 2002-ben Oscar-díjat kapott, ő volt az első fekete nő, aki a legjobb színésznő kategóriában nyert. A filmben volt meztelen jelenete is.

Kate Winslet - ő tényleg nem riad vissza attól, hogy ledobja a textilt, pucérkodott a Titanicban és az Apró titkokban, de ezekért csak jelölést kapott. A felolvasóért viszont már szobrot is adtak neki 2009-ben, és igen, ebben is vetkőzött.

Kevin Spacey - a mostanában a House of Cards című sorozatban szereplő kiváló színésznek már volt egy Oscarja a Közönséges bűnözőkért, de 2000-ben az Amerikai szépségért jelölték, és nyert is. Spacey a zuhanyzóban mutogatta a fenekét, és imitált(?) maszturbálást.

Geoffrey Rush - az 1997-es Ragyogj! című filmben egy szál semmiben ugrált egy trambulinon, és kapott érte Oscart mint legjobb férfi főszereplő. Azóta jelölték a Szerelmes Shakespearért, a Sade márki játékaiért, és A király beszédéért is, de nem nyert. 

Viggo Mortensen - 2008-ban jelölték a Gyilkos ígéretek főszerepéért. A brutális meztelenkedésre egy török fürdőben került sor, ahol Mortensen ádámkosztümben verekszik. Nem használt dublőrt.

William Hurt - neki is volt már Oscarja A pókasszony csókjáért, de a A híradó sztárjai című dráma is hozott jelölést 1988-ben. A fenekét mutogatta a filmben, de ez sem volt elég a sikerhez.  

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport