Index Vakbarát Hírportál

Átlépte az egymilliárd dollárt a Jégvarázs

2014.03.03. 11:44

Vasárnap átlépte az egymilliárd dolláros bevételt a Disney hercegnős meséje, a Jégvarázs. A Jégvarázs nem egy korábbi mese feldolgozása, hanem saját történet, amiben két testvér, két hercegnő mennek át mindenféle kalandokon. Egyiküknek különleges képessége van, mindent jéggé tud változtatni, amihez hozzáér. Ez azonban nem örömet, hanem sok szomorúságot hoz neki a mese elején.

Jégvarázs

Az önmagunk elfogadásáról, a másikért való kiállásról szóló, sok dalbetéttel tarkított történet kétszeresen is diadalmaskodott vasárnap. Egyrészt elnyerte a legjobb animációs filmnek járó Oscart, plusz a legjobb eredeti betétdalnak járó díjat, másrészt átlépte az egymilliárd dolláros bevételi álomhatárt.

A Jégvarázs az Egyesült Államokban eddig több mint 388, a világ többi részén pedig több mint 611 millió dollárt hozott. (És ehhez képest nem is került túl sokba, 150 millió dollárból készítették.) Ezzel ez lett a 18. olyan film, ami képest volt több mint 1 milliárd dollárt termelni. Erre eddig többek között a Bosszúállók, a Vasember 3, a Toy Story 3, az Avatar, a Titanic és a Skyfall volt képes.