Index Vakbarát Hírportál

Csalódást okozott az idei Oscar

2014.03.03. 09:05

Míg az idei Aranyglóbusz-díjátadó műsorvezetőitől, az Amy Poehler-Tina Fey humorista duótól mindenki el volt ájulva, az Oscar műsorvezetője, Ellen Degeneres csúnyán leszerepelt vasárnap éjjel. Legalábbis az első kritikák szerint a műsor hosszú, vontatott, dagályos volt, a műsorvezetőnek pedig alig volt néhány emlékezetes vicce. A The Hollywood Reporter cikke szerint a gálának volt olyan része, amikor úgy tűnt, hogy Ellen DeGeneres teljesen fel is adta a próbálkozást.

A cikk szerint jobban sikerült poénjai közé tartozott, amikor azt mondta Jennfier Lawrence-nek, aki tavaly hasra esett, amikor átvette a díját, hogy ha idén is nyer, akkor inkább leviszi neki a szobrot. Azzal is viccelődöt, hogy ha nem a 12 év rabszolgaság nyeri a legjobb  filmnek járó Oscart, a teremben mindenki rasszista. A nyíltan leszbikus műsorvezető másik poénja arról szólt, hogy Johan Hill A Wall Street farkasában valami olyasmit mutatott neki, amit már nagyon hosszú ideje nem látott. (A színész a filmben elővette a farkát egy házibuliban.)

Ezeken kívül viszont nem nagyon akadt jó vicc vasárnap éjjel. Az sem segített a műsoron, hogy Degeneres hosszú perceken át szelfizett a nézőtéren helyet foglaló sztárokkal. (Pedig még rekordot is döntött az egyik képpel, erről itt olvashatnak.)

Az Index is így látta: "Az már régen nem vicces, hogy June Squibb 86 éves, és höhö, teccik hallani rendesen, amit mondok? És ez, ha hiszik, ha nem, az egyik legjobb poén volt tegnap este. Az amerikai filmakadémia megégette már párszor magát a rosszul megválasztott műsorvezetőkkel (pl. Seth MacFarlane, James Franco), Degeneres sem fog egy ideig gálát vezetni" - írtuk az Oscar gáláról szóló beszámolónkban.

Valamennyi kritikus kiemelte, hogy a film igenis megérdemli, hogy legyen egy ilyen nagyszabású ünnepe minden évben, de a gálát át kéne a gondolni, a hosszú, unalmas montázsoknak, betétdaloknak nincs helye a műsorban, az egészet sokkal feszesebbre, rövidebbre kellene venni, akkor talán nem okozna fizikai kínokat a gála végignézése. Igaz, ez a panasz minden évben elhangzik, de kisebb változtatásokat leszámítva, soha nem történik semmi. 

Az Index azért idén is percről percre követte a díjátadót, ezt itt olvashatják végig.