Index Vakbarát Hírportál

Cannes-ban is bemutatják Pálfi új filmjét?

2014.03.19. 14:00

Az Indiewire kultblogja azt  jósolja , hogy  Pálfi György új filmjét, a Szabadesést is bemutatják az idei Cannes-i Filmfesztiválon (MTI-nyelven: a híres francia fürdővárosában megrendezésre kerülő mozgóképes seregszemlén). Ez azt jelenti, hogy a Táltosember vs. Ikarus és a Taxidermia külföldön is elismert, kultikus rendezője idén olyan hírességekkel együtt sétálgathatna a vörös szőnyegen, mint Lars Von Trier és Takashi Miike.

Egy kis érdekesség:

Pálfi György nevét Giorgy Palfi-nak írta az Indiewire, mintha a magyar rendező csak egy Amerikába kivándorolt, román művészfilmes lenne.

A dél-koreai felkérésre, digitális nyersanyagra forgó Szabadesés hét egybefüggő, rövid "szorongástörténet" lesz, egy panelház hét lakásában, ahol minden helyszín egy külön kis mikrovilág. A szereposztás igen parádés: a színészgárdában benne van többek között Benedek Miklós, Hegedűs D. Géza, Jordán Tamás, Bordán Irén, Nagy Zsolt, Trill Zsolt, Tenki Réka és Molnár Piroska is. 

Pálfi György előző, pénzhiányból okán más filmekből összevágott Final Cut - Hölgyeim és Uraim című filmje már szerepelt Cannes-ban, akkor a nagy filmklasszikusok felújított változatait bemutató Cannes Classics zárófilmje volt.