Index Vakbarát Hírportál

125 millió dolláros nyitást várnak az új X-Mentől

2014.05.06. 16:54

Erős kezdést, 125 millió dolláros nyitóhétvégét várnak az új X-Men filmtől, az X-Men: Az eljövendő múlt napjaitól. A The Variety jóslata szerint a film bevételeit nem fogja befolyásolni, hogy a rendezőt, Bryan Singert immáron ketten is nemi erőszakkal vádolják. Ráadásul mindkét férfi azt állítja, hogy a rendező és más hollywoodi hatalmasságok akkor erőszakolták meg őket, amikor még kiskorúak voltak. Singer a botrány miatt nem is vesz részt a film kampányában.

X-Men: Az eljövendő múlt napjai előzetes

A következő X-Men film május 23-án debütál világszerte (nálunk egy nappal korábban, 22-én mutatják be), egyszerre két fontos piacon, az amerikain és a kínain. Szakértők szerint több bevételt hoz majd, mint a sorozat eddigi legjobban nyitó darabja, a 2006-os X-Men: Az ellenállás vége. Összességében 250 millió dolláros bevételt várnak tőle csak az Egyesült Államokban, ami azért is optimista várakozás, mert a legutóbbi film, az X-Men: Az elsők csak 146 milliót hozott Amerikában. (Világszerte összesen pedig 353 milliót.) 

Csakhogy a mostani X-Men film mellett szól, hogy ebben az eredeti X-Men trilógia sztárjai (Hugh Jackman, Ian McKellen, Patrick Stewart és Halle Berry) és a 2011-es film színészei is szerepelnek (Jennifer Lawrence, Michael Fassbender és James McAvoy). Szakértők szerint Lawrence a fiatalabb közönséget vonzza be a mozikba, míg Jackman szereplése ráveszi az idősebbeket is, hogy megnézzék a filmet.