Index Vakbarát Hírportál

Börni, az eszelős temetős kijött a sittről

2014.05.08. 13:36

A fekete komédiáknál is bizarabb fordulatot vett a gyilkosságért  életfogytiglanra ítélt, nemrég viszont kiszabadult Bernie Tiede élete: beköltözött a róla szóló mozifilm, a Börni, az eszelős temetős rendezőjének, Richard Linklaternek a garázsába, írja a Guardian.

Bernie (Jack Black)

Linklater 2011-es filmje valóban igaz történeten alapult. Bernie Tiede valóban egy álmos texasi kisváros temetkezési vállalkozója volt, és tényleg lelőtt 1996 novemberében egy gazdag özvegyet, a 81 éves Marge Nugentet, hogy utána eldorbézolhassa a vagyonát.

Bernie az asszonnyal még a '90-es évek elején ismerkedett össze, és beköltözött hozzá, ám állítása szerint a nő egy idő után teljesen kisajátította, kihasználta és az őrületbe kergette, így végül kénytelen volt megölni őt. A bűntény érdekessége, hogy a kisváros lakói kiálltak a gyilkos mellett, mivel mindannyian gyűlölték az egész várost terrorizáló, házsártos vénasszonyt. Bernie Tiede-ot viszont mindenki kedvelte.

Tiede a mostani szabadulását Jodi Cole ügyvédnek köszönheti, aki miután megnézte a Börni, az eszelős temetőst, perújrafelvételt nyújtott be a bíróságon. Az ügy újratárgyalásakor kiderült, hogy Bernie Tiede-ot fiatal korában szexuálisan zaklatták, és ennek volt betudható a későbbi félénksége és zavart tudatállapota. A börtönben viszont mindenki azt mondta róla, hogy mintaszerűen viselkedett, a szabadulása után pedig maga a rendező fogadta be a garázsa felett kialakított lakrészbe, Jodi Cole pedig az ügyvédi irodájában adott neki tanácsadói munkát.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport