Index Vakbarát Hírportál

Benedict Cumberbatch mentheti meg az új Johnny Depp-filmet

2014.05.23. 13:17

Depp legutóbbi filmjei nem teljesítettek igazán jól a mozipénztáraknál (Transcendence - 75 millió dollár, A magányos lovas - 260 millió dollár, de 250 milliós gyártási/marketing költségre, Sötét árnyak - 245 millió dollár, Rumnapló - 34 millió dollár), így a Whitey Bulger gengszter életéről készülő, Black Mass című filmtől is biztos tartott a stúdió, és jó nagyot sóhajthattak fel, amikor kiderült: Guy Pierce csak nem tudja elvállalni a film másik főszerepét.

A helyére érkező Benedict Cumberbatch sajtója viszont nagyon jó, ő az egyik olyan név most Hollywoodban, akivel nagyjából bármit el lehet adni. A filmben Billy Bulgert, Whitey törvénytisztelő testvérét alakítja majd, aki Massachusetts állam szenátora lett, miközben testvére az egyik legrettegettebb bostoni gengszterré avanzsált.

A filben játszik még Joel Edgerton is, ő azt a John Connolly nevű FBI-ügynököt alakítja majd, aki Bulgert látta el információkkal. és ezért 40 év börtönbüntetésre ítélték, és szerepelni fog benne Jesse Plemons, Sienna Miller, Rory Cochrane, Julianne Nicholson, Adam Scott,  David Harbour, Jeremy Strong, Brad Carter, W. Earl Brown és Corey Stoll is.

Depp tavaly nyáron azért szállt ki a projektből, mert nem tudott a producerekkel megállapodni a fizetését illetően, de februárra sikerült elérni amit akart, így visszatért. A producerek egyébként 2004 óta igyekeznek tető alá hozni a produkciót, ami a Boston Globe napilap két riporterének könyvén, a Black Mass: The True Story of an Unholy Alliance Between the FBI and the Irish Mob című tényregényen alapul, és az lesz a felütése, hogy Bulger az FBI tudtával és jóváhagyásával irányította a bostoni alvilágot.

Bulgert végül 2011-ben, 16 éven át tartó menekülés után sikerült elfogni Santa Monicában. 1995-ben vádolták meg, és 2013-ban ítélték el, többek között 11 gyilkosságban való közreműködésért is. Összesen két életfogytiglanig tartó börtönbüntetést plusz még 5 évet kapott (hátha az első kettőt túléli?). Bulger most 84 éves.