Index Vakbarát Hírportál

Válóok lett Japánban a Jégvarázs

2014.05.29. 11:18

Nagyon furcsa hírt olvastunk a RocketNews24 nevű blogon: egy házaspár úgy összeveszett a Jégvarázs című animációs filmen (ami mellesleg mostanra az ötödik legnagyobb bevételt termelő filmnek számít a történelemben), hogy az asszonyka elköltözött otthonról, és hallani sem akar a férjéről többé.

Frozen Official Trailer #1

Pedig a családi hátterük rendezett, a férfi átszámítva 108 900 dollárt keres évente (24,3 millió forint), a nő nem dolgozik, tartozásuk nincsen, szóval azok a feszültségforrások, amik a blog szerint Japánban váláshoz szoktak vezetni, esetükben nem léteznek. A 29 éves nő rengeteget jűr moziba, és amikor először elment a Jégvarázsra, az annyira bejött neki, hogy gyorsan megnézte vagy hatszor, és ódákat zengett otthon róla a férjének.

Érdekes adalék, de a férj dán irodalomból diplomázott az egyetemen és egy egyetemi dolgozatban pont azt a Hans Christian Andersen-mesét, a Jégkirálynőt elemezte rongyosra, ami a Jégvarázs (távoli) irodalmi alapja is. Így amikor a feleség unszolására elmentek moziba, és a férj is szembesült a rajongás tárgyával, valahol érthető, hogy a reakciója nagyjából ennyi volt:

Elment egynek, de nem vagyok érte odáig. Szerinted ez tényleg annyira jó?

Na, ezt nem kellett volna. A feleség először simán sokkot kapott, és nem értette, hogy lehet úgy élni, hogy valaki nem szereti a filmet. Később tovább pörgette magát a dolgon és árulásnak tekintette a férje közömbösségét, és azt üvöltötte, hogy ha a férfi nem érti, hogy mitől jól film a Jégvarázs, akkor alapvető emberi tulajdonságaival van baj, és ő, mármint a nő nem tud ilyen emberrel együtt élni. El is költözött az anyjához, és beadta a válókeresetet.

A férfi egy válásokra szakosodott online portálon igyekezett tanácsokat kérni, ahol nem meglepő módon többen eláég furcsának találták a feleség viselkedését, és aziránt érdeklődtek, nincs-e valami más probléma a házasságukban, például egy harmadik fél, akivel az asszony az idejét tölti, de a férj bizonygatja, hogy nem erről van szó. Tanulság nincs, talán csak annyi, hogy nem kell lefikázni egy filmet, ha az asszony nagyon rajong érte.