Index Vakbarát Hírportál

Mégsem a Prometheus 2. lesz Ridley Scott következő filmje

2014.06.25. 10:32

Mégsem a Prometheus következő részét készíti legközelebb Ridley Scott, hanem az Amerikában nagyon népszerű, The Martian című könyv filmes változatát, méghozzá Matt Damonnal a főszerepben, tudta meg a Hitfix.com. A The Martian az utóbbi évek egyik legnagyobb sikersztorija, Andy Weir író évekig végzett kutatómunkát a Marson játszódó sci-fije megírásához, majd a könyvet ingyen publikálta a saját weboldalán. A Kindle-tulajdonosok kérésére az Amazonon keresztül is elérhetővé tette könyvét, de mindössze 99 centet kért érte, ez a legkevesebb, amit az Amazon enged. A Kindle-verzió nagyon hamar az Amazon toplistájának az élére ugrott, három hónap alatt 35 ezer példányt adtak el belőle.

Weir aztán később már nem volt ilyen szerény, a könyv nyomtatott verziójának a jogát állítólag már hat számjegyű összegért adta el. Idén márciusban jelent meg a könyv, és szintén azonnal a toplisták élén landolt. Most pedig már a megfilmesítés jogát is eladta.

A filmet Ridley Scott fogja rendezni, a forgatókönyvet Drew Goddard írja, a főszereplő pedig – mint már említettük – Matt Damon lesz. Több szereplő mondjuk nem is nagyon lesz, hiszen a The Martian egy magányos asztronautáról szól, akárcsak a Gravitáció. Ha a hír igaz, erősen csúszhat a Prometheus 2., aminek még csak az előkészületei zajlanak, a bemutatót eredetileg 2016-ra tervezték volna. Ridley Scott következő filmje, az Exodus december 12-én kerül a mozikba.