Index Vakbarát Hírportál

Alakulgat a Deus Ex-film

2014.07.23. 09:38

Egy ideje már mindenki azt hitte, hogy a Deus Ex videojáték adaptációja egy a sok halott hollywoodi projekt közül, most viszont nagyon úgy néz ki, hogy mégis film lesz az egyik legjobb cyberpunk alkotásból, legalábbis a Hollywood Reporter szerint. A híroldal értesülései szerint Michael Finch, az Antal Nimród által rendezett Ragadozók forgatókönyvírója felel a sztoriért, ami a 14 éves franchise 2011-ben megjelent, Deus Ex: Human Revolution előtörténetére alapul, ami abban az évben az év egyik legjobb játéka volt.

A Deus Ex egy sztorija a jövőben játszódik, ahol a mesterséges augmentáció és a kiberbeültetések teljesen hétköznapinak számítanak, Peking mellett egy Kis Peking lebeg, de persze a nagy technológiai fejlődés nem tetszik mindenkinek. A három évvel ezelőtti játék Adam Jensenről, egy volt swatosról szól, aki egy támadás során annyira megsérül, hogy életét csak különböző mechanikus implantációkkal tudják megmenteni. Jensen egy fontos kibernetikai cég biztonsági főnöke, a támadás utáni nyomozása során pedig egy világméretű összeesküvés szálait kezdi kibogozni.

A játék világa és története üvölt a filmes átdolgozásért, ráadásul a Mátrix óta nem igazán készült igazán sikeres cyberpunk alkotás a szélesvásznon. A forgatókönyvön korábban Scott Derrickson és C. Robert Cargill dolgozott együtt, előbbi azonban átnyargalt a Marvel a Doctor Strange-mozi megírása miatt. Az executive produceri munkáért John Middleton felel, aki az idei A Lego-kalandot és a Bates Motel tévésorozatot is jegyzi. Michael Finch egyébként otthonosan mozog az játékadaptációkban, a jövőre mozikba kerülő Hitman-filmnek is ő írta párosban a forgatókönyvét.