Index Vakbarát Hírportál

Most már a pedofíliával vádaskodó színészt perelik

2014.08.06. 10:36

Érdekes fordulatot vett az a hollywoodi pedofilbotrány, amibe többek között Bryan Singer, a legutóbbi X-Men-film rendezője is belekeveredett (na jó, ne eufemizáljunk, ő az egyik vádlott): a sértett Michael Egant heteken át tartó macska-egér harc után sikeresen perelték be becsületsértésért, rágalmazásért és hamis tanúzásért azok a hollywoodi nagyságok, akiket ő mártott be pár hónappal ezelőtt.

A kereset benyújtása ugyanis csak egy dolog, az USA-ban az iratokat a kezébe kell adni az illetőnek, addig nem ér az egész semmit, Egam pedig heteken át sikerrel bújkált az őt kereső kézbesítők elől. A hajsza egy Las Vegas-i kaszinó férfivécéjében ért véget, így tegnap óta hivatalosan is per van azokból a kijelentésekből, amiket a férfi korábban tett. 

Mint ahogy arról mi is írtunk korábban, Egan és ügyvédje tavaly áprilisban perelte be Bryan Singert és három társát. A sajtótájékoztatón bejelentett vádaskodás eleinte megállni látszott, a lapok sorra ásták elő Singer és társai vélt vagy valós ügyeit, de Egan szavahihetősége pár nappal a bejelentés után már megkérdőjeleződött. Az egyik vádlott, Garth Ancier tévéproducer azonnal viszontváddal élt, amit elolvasva Egan ügyvédje hanyatt-homlok kiszállt védence mellől.

Egan szerint Singer, Ancuer és még két producer Hawaiin és Los Angelesben molesztálta több alkalommal 1997-99 között, amikor még nem töltötte be a 18. életévét. Májusban kiderült, hogy 2003-ban Egan eskü alatt vallotta, hogy soha életében nem járt Hawaiin, és azt is, hogy a most bevádolt kvartett egyik tagja, David Neuman soha nem kezdett ki vele. 

Egan vélhetően pontosan tudta, mit vallott 2003-ban a rendőrségnek és az FBI-nak, így kissé érthetetlen, miért kezdett bele ebbe az ügybe egyáltalán. Persze az sem kizárható, hogy most mindja az igazat, és 2003-ban valahogy (pénzzel?) befogták a száját, azért vallotta úgy, ahogy.

Az ügyről korábban itt foglaltunk össze mindent.