Index Vakbarát Hírportál

Hollywoodot sokkolta Robin Williams halála

2014.08.12. 09:16

"Remélem, hogy az emberek nem Robin halálára, hanem arra a sok nevetésre és vidámságra koncentrálnak majd, amellyel milliókat ajándékozott meg" - írta Robbin Williams felesége, Susan Schneider a színész halála után kiadott közleményében. Négy gyereke közül az egyik, Zelda Williams pedig egy Antoine de Saint-Exupéry idézettel búcsúzott édesapjától:

De neked olyan csillagaid lesznek, amilyenek senki másnak. Mert én ott lakom majd valamelyiken, és ott nevetek majd valamelyiken: ha éjszakánként fölnézel az égre, olyan lesz számodra, mintha minden csillag nevetne. Neked, egyedül neked, olyan csillagaid lesznek, amik nevetni tudnak!

A Twitteren több tucat híresség, színészek, énekesek, komikusok búcsúztak a színésztől. Ellen DeGeneres komikus azt írta, hogy még nem tudja elhinni, hogy Williams meghalt. "Olyan sokat adott olyan sok embernek. Összetört a szívem" - üzente. Steve Martin színész-komikus, akinek nagyjából egy időben indult a pályája Williams-szel, annyit üzent csak, hogy

Oh Robin

Cher megköszönte a színésznek az inspirációt, amit a munkájához adott, Val Kilmer pedig felidézte fiatalsága egyik legnagyszerűbb éjszakáját, amit éppen Williams-szel mulatott át, és egyben figyelmeztetett, hogy figyeljünk jobban azokra a barátainkra, akik éppen mélyponton vannak. Sally Field Oscar-díjas színésznő, aki a Mrs. Doubfire - Apa csak egy van című vígjátékban játszott együtt Williams-szel, azt írta, hogy egyszerrre sajnálja a színészt, a családját és a komédia világát, amit szintén súlyos veszteség ért.

Mindig felvillanyozta, ha meg meg tudta nevetettni az embereket, és megnevetette őket egész életén át fáradhatatlanul.

Chevy Chase, aki Williamshez hasonlóan főleg vígjátékokban szerepelt, azt írta, hogy nagyon jó barátok voltak, akik mindketten ugyanabban a betegségben, depresszióban szenvedtek.

Milyen csodálatos ember, micsoda óriási tehetség minden idők legfontosabb művészetében, a komédiában! Szerettem őt.

Danny DeVito azt írta, hogy nehéz ilyenkor bármit is mondani, leginkább arra az örömre szeretne gondolni, amit akkor érzett, amikor Williams-szel volt. A legtöbb híresség a humora mellett még egy dolgot emelt ki a színészre emlékezve, azt, hogy kivételesen kedves ember volt. Julianne Moore is azt írta, hogy nemcsak tehetséges, de szerethető, kedves ember volt, Jenny McCarthy komikus szintén kiemelte, hogy a színész híres volt kedvességéről, zsenijéről és érzékeny lelkéről.

A Twitteren folyamatosan jönnek az üzenetek, több tucat sztár, többek között Michael J. Fox, John Stamos, Peter Fonda, Sarah Jessica, Parker, Marcia Cross, Taylor Swift, Ben Stiller, Zoe Saldana, Rob Schneider, Lucy Liu, Evan Rachel Wood, Bill Cosby, Kevin Spacey, Glenn Close, John Travolta, Steve Carell és Dylan McDermott írtak a gyászukról.

"Idegenként érkezett életünkbe, de úgy végezte, hogy az emberi lélek minden elemét megérintette. Megnevetetett és megríkatott minket... Megosztotta tehetségét azokkal, akiknek szükségük volt a segítségére, köztük a külföldön szolgáló katonákkal"

- írta közleményében Obama elnök, aki a Twitteren is üzent.

Az egyik legmeghatóbb üzenet a St. Jude Gyermekkórháztól érkezett, a kórház munkatársai azt írták, hogy a világ elveszített egy ikonikus színészt és komikust, ők pedig egy barátot és támogatót. Felidézték, hogy a színész nagylelkű adományai milyen sokat segítettek a betegeiknek a rák elleni harcban. Williams nem csak pénzzel támogatta a kórházat, meg is nevettette a beteg gyerekeket és szüleiket.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport