Index Vakbarát Hírportál

Ha ettől nem megyünk vissza a moziba, semmitől

2014.10.09. 10:35

Elkészültek azok a reklámszpotok, amelyeket a Magyar Nemzeti Filmalap felkérésére Geszti Péter talált ki és Antal Nimród készített, hogy a magyar nézőket visszacsábítsák a mozikba. Az eredeti koncepció szerint az újonnan mozikba kerülő magyar filmeket, és úgy általában, a magyar filmet népszerűsítették volna, de hirtelen váltással az egészet a közelgő Magyar Filmhéthez igazították.

A kampány a Gyere, ülj mellém címet viseli, és egy moziteremnyi híres magyar színész nevet rajta, a forgatáson több mint 60 színész közreműködött, ebben a videóban is látható Kulka János, Hámori Gabriella, Bánfalvi Eszter, Törőcsik Mari, Eszenyi Enikő, Csányi Sándor, Szabó Simon, Tenki Réka, Bánsági Ildikó, Szirtes Ági, Pap Vera, Lukáts Andor. 

Gyere, ülj mellém! - a Magyar Filmhét moziszpotja

Az október 13-án kezdődő Filmhét apropóján most három szpotot tettek ki, a továbbiakkal az év hátralévő részében érkező magyar filmeket szeretnék majd reklámozni. Az összes reklám a Filmhét Youtube-csatornáján nézhető meg. 

A reklám forgatásán az Index is járt, akkor Andy Vajna azt mondta: „A magyar filmek nézettsége az utóbbi években nagyon leesett, most ezt a közönséget próbáljuk visszacsábítani a moziba. Megpróbáljuk felidézni azokat a pillanatokat, amiért régen a moziba jártunk, és együtt szórakoztunk. A magyar filmnek többet kell elérni, mint egy átlagos amerikai filmnek, mivel ezek otthoni témák, otthoni szituációk, otthoni karakterek, minden országban a saját filmjük a legnagyobb siker általában."  A hét elején a Katona József Színházban rendezett filmes vita konklúziója is az volt, hogy a filmgyártása fellendítése után a forgalmazás kérdéseit kell megoldani. 

Magukat reklámozzák a magyar színészek

Tavaly decemberben a forgatáson még nem volt szó a Filmhétről, ezt ugyanis nemrég jelentették be, és nem mindenki örült neki. Az október 13-án kezdődő rendezvényen a 2012 és 2014 között készült magyar filmeket lehet megnézni, a nagyjátékfilmek mellett tévéfilmeket, kisfilmeket, dokumentumfilmeket és animációs munkákat vetítenek majd 610 forintos jegyáron