Index Vakbarát Hírportál

Női horrort készít a Drive rendezője

2014.11.04. 08:29

Nicolas Winding Refn (Pusher, Bronson, Drive) mindig kemény férfiakról és az ő kőkemény dolgaikról készített filmet, az egyetlen vicces kitérő a karrierjében egy Miss Marple-epizód volt az angol tévének, de arról most nem beszélek, mert eléggé kilóg az életművéből. A dán rendezőnek a Drive után potyogtak a lehetőségek az ölébe, ő tervezte a Logan futása remake-jét is, felmerült a neve a Wonder Woman filmnél is, de most végre elkészítheti az egyik régóta dédelgetett ötletét: egy női főszereplős horrorfilmet.

Refn a filmet bejelentő sajtóanyagban ezt mondta a Neon Demonról:

Egy reggel felébredtem és rájöttem, hogy nők vesznek körül és ők uralnak engem. Fura módon ez a gondolat azonnal elültette a vágyat, hogy készítsek egy horrorfilmet egy veszélyes szépségről.

A Neon Demonról egyelőre nem tudni sokat, sem a sztorit, sem a főszereplőt. Annyi biztos, hogy Los Angelesben fogja forgatni, mert saját bevallása szerint szerelembe esett a várossal a Drive forgatása közben. Ugyanazzal a vágóval (Matthew Newman) és zeneszerzővel (Cliff Martinez) fog dolgozni a filmben, akivel az utóbbiakon is.