Index Vakbarát Hírportál

Sokkal több nő lesz az új Lego-filmben

The Lego Movie BB 8
2014.11.13. 08:43

Úgy érzik, jobban ki kell szolgálni a női nézőket, hiszen rájuk nem annyira figyel a filmvilág, ezért a Lego 2 filmben sokkal több lány szereplő lesz majd, nyilatkozták a Lego forgatókönyvíró csapatának tagjai. "Nagyon fontos nekünk, hogy ne csak a fiatal srácokat, hanem a lányokat is inspiráljuk” - mondta el Phil Lord and Christopher Miller, akik a Lego kaland első részét írták és rendezték, és már a folytatáson dolgoznak. 

A Lego kaland egyébként 2104 egyik legnagyobb bevételt hozó filmje volt, világszerte 468 millió dollárt hozott, így természetesnek tűnik, hogy lesz folytatása, ami a tervek szerint 2018-ra készül majd el.

A Lego augusztusban ki is hozott három új női karaktert, egy paleontológust egy kémikus és egy csillagászt, ezek valószínűleg az új filmben is szerepelni fognak. Ennek ellenére a játékgyár nagyon sok kritikát kapott mostanában, amiért a lányoknak szánt legóik mind kizárólag rózsaszín és lila színekben tündökölnek.

Az új Lego-filmben nem csak több lesz a női szereplő, de a történetben is több lányos dolog lesz, bár azt egyelőre nem árulták el a készítők, hogy a főszereplő is lány lesz-e. Lehet, hogy megéri elgondolkozni rajta, hiszen az utóbbi években azok az animációs filmek nyertek Oscar-díjat, amelyeknek női főszereplőjük volt, - mint a Merida és a Jégvarázs.

A Lego Kalandrólitt írtunk, nekünk nagyon tetszett.