Index Vakbarát Hírportál

Bond-főgonosz akar lenni Stephen Hawking

2014.12.03. 09:02

A fizikus interjút adott a Wired januári lapszámába (még nem jelent meg, de a Telegraph már szemlézte, onnan tudjuk), ebben mondta el, hogy ha filmszerepet kapna, akkor szerinte a számítógép-generálta beszédhangja tökéletes lenne egy 007-es filmben.

Egyébként a tudományos műsorokon felül is volt már tévében: rajzolt figuraként a Simpsonsban, de pókerezett is a Star Trekben, és az újra összeállt Monty Pythonnal is leszerződött. (Nem vicc). Most pedig róla készül film, A mindenség elmélete, ebben Eddie Redmayne játssza.

A Wired-nek adott interjúban arról is beszélt, hogy szeret kommunikálni a világgal. "Egy beszédszintetizátor segítségével tudtam megszólalni, igaz, amerikai kiejtéssel [merthogy ugye angol]. De megtartottam azt a hangot, mára már a védjegyemnek számít. Mielőtt elvesztettem a hangomat, nagyon elmosódott volt, úgyhogy csak azok értettek meg, akik nagyon közel voltak hozzám. De a géphanggal, mint rájöttem, elég népszerű előadásokat lehet tartani. Szívesen közvetítem a tudományt. Fontos, hogy az alapfokú tudományos ismeretekkel mindenki tisztában legyen, hacsak nem akar létfontosságú döntéseket másokra hagyni."