Index Vakbarát Hírportál

Last Blood alcímmel jön az utolsó Rambó-film

2014.12.31. 17:42

Sylvester Stallone a Twitteren erősítette meg, hogy leforgatja az ötödik, egyben utolsó Rambó-filmet, aminek a Last Blood, azaz Utolsó vérig alcímet adta, reflektálva az első, First Blood (Első vérig) alcímű Rambó-filmre. A hírt közlő Slashfilm megjegyzi, hogy érdekes, de 2012-ben megjelent egy flashjáték is, aminek dettó ez volt a címe, de ez senkit ne zavarjon össze. Stallone most éppen a Rocky-spinoff, azaz testvérfilm Creed forgatásával bajlódik, és úgy volt, hogy utána a Scarpa című maffiafilmet készíti el, amiben a címszerepet alakítja, de mindenféle egyeztetési problémák miatt a Rambo-projekt előrébb került a sorban.

A Scarpa egyébként egy valós történet alapján készül majd, Brad Furman rendezi és Nicholas Pileggi (Nagymenők, Casino) írta. Gregory Scarpa a Colombo maffiacsalád capója volt, és saját bevallása szerint 50 embert ölt meg a főnökei utasítására. A film az idősödő gengszterrel foglalkozik majd, aki az FBI besúgójaként tevékenykedett már, majd 1994-ben, 66 éves korában, AIDS-ben halt meg.

Ami a Rambo 5-öt illeti, Stallone írja majd a forgatókönyvét, és arról szól, hogyan belezi ki egy mexikói drogkartell összes tagját a vietnami veterán, a fején egy bőrszíjjal. A film forgatása 2016 előtt nemigen kezdődik el, Stallone akkora meg már 70 éves lesz, így nem csoda, hogy a filmet a saját Nem vénnek való vidék-jének titulálja.