Index Vakbarát Hírportál

Fergeteges leszbikus musical és a meleg Star Trek-színész a Budapest Pride filmfesztiválján

2015.01.13. 15:10

Január 13. és 18. között rendezik meg idén a Budapest Pride LMBTQ Filmfesztivált, két helyszínen: a Kolor (Budapest VII., Király u. 13.) és a Hátsó Kapu (Budapest VII., Dohány u. 13.) ad helyszínt a vetítéseknek. 

Vetíteni fogják Svájc Oscarra nevezett filmjét, A kört, ami nem a japán horrorfilm, sem annak az amerikai remake-je, hanem egy érzékeny dráma egy fiatal tanár és egy transzvesztita előadó szerelméről 1958 Zürichjében. Bemutatják még a Talán egyszert, amiben Garret Dillahunt és Alan Cumming játszik egy meleg párt, akik mindent megtesznek, hogy gyámukba vehessenek egy szellemi fogyatékos árvát.

Any Day Now (2012) előzetes

Játsszák a lassan már ikonnak számító Star Trek-színészről, George Takeiről készült dokumentumfilmet, illetve a Girltrash című, a szervezők szerint „fergeteges leszbikus musicalt”. 

A filmfesztivál során megrendezett vetítésekre a jegyár egységesen 800 Ft. A Hátsó Kapuban látható Rövidfilm szekciónk vetítéseire a belépés ingyenes; az ajánlott adomány összege 500 Ft. A Budapest Pride a filmszerető közönségnek most bérletvásárlási lehetőséggel is kedveskedik: négy film áráért öt előadást nézhet meg az, aki előre megvásárolja bérletét a fesztiválra.

A fesztivál teljes programja elérhető a Budapest Pride honlapján. Ez pedig a szervezők saját készítésű videója, amiben egy csomó híres ember beszél az LMBTQ-s filmélményeiről: