Index Vakbarát Hírportál

Neve a stáblistán, de a zenéjét lecserélték

2015.01.13. 11:18

Harry Gregson-Williams nem most kezdte a szakmát, a kilencvenes évektől kezdve szerez zenét filmeknek (Amerika Kommandó: Világrendőrség), sorozatoknak (Gazdagék) és videojátékoknak (Metal Gear Solid), de azért meglepődött, amikor elment a Blackhat című hackelős thriller vetítésére, és azt vette észre, hogy ugyan a neve felkerült a stáblistára, de a zene, ami szól, hát az nem az övé. Egyáltalán nem. Facebookon le is írta:

És közben olyanokra utalt, hogy Michael Mann rendező (Szemtől szemben) azért nem először csinál ilyet zeneszerzőkkel, sőt, idézem, „akaratomon kívül csatlakozom a zeneszerzők azon hosszú listájához, akiknek a zenéjét Michael Mann vagy könyörtelenül szétcincálta vagy teljesen figyelmen kívül hagyta.”

Gregson-Williams arról is tud, hogy valaki más is dolgozott a filmen - az IMDb Atticus Ross (Közösségi háló, Holtodiglan) nevét említi –, de amit a vásznon látott, az a harmadik ember munkája. Reméli, hogy senki sem fogja összekeverni az ismeretlen ember munkáját az övével, amiből szinte az egész a kukában landolt.

A Blackhat január 29-én kerül a magyar mozikba.