Index Vakbarát Hírportál

Film készül a Trónok harca írójának egyik könyvéből

2015.02.03. 09:00

Csak idő kérdése volt, hogy mikor fedezik fel maguknak a filmstúdiók George R.R. Martin azon könyveit, amiknek semmi a köze a Trónok harca-sorozatként megismert A jég és tűz dalához. Most jött el ez a pillanat, hiszen német-kanadai koprodukcióban adaptálják az In The Lost Lands című fantasy regényét, írja a Hollywood Reporter. A háromrészes könyv három különálló, mindhárom esetben női főszereplőre fókuszáló történetből áll

  • az első egy város uralkodónőjéről szól, aki egy női varázsló segítségével vérfarkassá akar változni
  • a második egy harcoslányról, akinek egy sárkánnyal kell megküzdeni szerelme megmentéséért
  • a harmadik pedig egy fiatal barbárról, akit egy boszorkány az űrhajójára csalt

A varázsló szerepére pedig egy olyan nevet emlegetnek, akinek nem ismeretlen sem az akció, sem a fantasy világa.

A hírek szerint ugyanis Milla Jovovichnak szánják az első felvonásban szereplő varázslónő szerepét, aki segít az uralkodónak vérfarkassá válni, de azt a Jason Chatwint is emlegetik, akit leginkább az amerikai Szégyentelenek szívtiprójaként ismernek. Vagy Songokuként a borzalmas Dragon Ball-filmből, amiről inkább senki sem beszél. A forgatást 2015 végén kezdik meg Németországban, mivel a Myriad Pictures német-kanadai koprodukcióban készíti a filmet Constantin Werner rendezésében.

Sem a Myriad Pictures, sem a német-kanadai koprodukció, sem a The Pagan Queent rendező Constantin Werner neve sem tűnik túl jó ómennek, pedig a világnak végre szüksége lenne egy olyan filmre (filmekre?), amiben erős női karakterek alakítanak hősöket. De ez még elválik, a Myriad egyelőre Berlinben készül bemutatni a koncepciót a potenciális befektetőknek.