Index Vakbarát Hírportál

Terminátorklónt gyárt Andy Vajna régi cége

2015.03.17. 09:27

A nyolcvanas és kilencvenes években a Carolco olyan hatalmas sikerű filmekért volt felelős, mint a Terminátor második része, az Emlékmás vagy a Rambo 2., Mario Kassar és Andrew G. Vajna pályafutása viszont csúfos véget ért, amikor olyan bukásokba öltek mérhetetlen pénzt, mint A kincses sziget kalózai és a Showgirls. 1995-ben csődöt jelentettek, és habár Kassar és Vajna összeállt megint a Terminátor harmadik és az Elemi ösztön második részére, a Carolco névnek vége volt.

Egészen addig, amik egy Matt Bafer nevű producer meg nem vette a nevet és felvette maga mellé Kassart. A Carolco Pictures jelenleg két filmen dolgozik, amiből az egyik az Audition című japán horror remake-je lesz, a másik pedig a korábbi nagy sikerükhöz nagyon is hasonlító BOT című sci-fi akciófilm.

A Den Of Geek interjút készített Kassarral, abban mesélt arról, hogy a BOT-ot a harmadik Terminátor forgatókönyvírója, Tedi Sarafian írta, illetve elmondta a sztorit is, ami tényleg olyan, mint egy ötvenes évekbeli sci-fi és a Terminátor keveréke: a Földön egyszer csak furcsa gyerekek kezdenek születni, olyanok, akiknek nagyobb az agyuk és a halandókhoz képest sokkal nagyobb az értelmi képességük. Amikor ezek a „csillaggyermekek” (helló, Kubrick!) felnőnek, átveszik az uralmat a bolygón különböző robotok segítségével. A film főszereplője is egy ilyen robot lesz, ami viszont valami oknál fogva letölti magába egy amerikai háborús hős tudatát. 

Igen, ezt nem én találtam ki, tényleg ez lesz. Kassar egy nagy, látványos akciófilmet ígért, amiből esetleg egyszer trilógia is lehet.

Azt még nem tudni, hogy ki fogja rendezni, illetve hogy ki lesz a főszereplő, de lehet addig is nézni az új Carolco oldalán, hátha lesz egyszer valami új információ.