Index Vakbarát Hírportál

Egy rakás ember dolgozik David Lynch visszacsábításán

2015.04.09. 15:25

David Lynch vasárnap jelentette be a Twitterén, hogy kiszáll a Twin Peaks projektből, és mégsem rendezi meg az újabb részeket, leginkább költségvetési problémák miatt. Bejelentésével sokakat sokkolt, főleg a rajongókat, aki már petíciót is indítottak a folytatás érdekében, de elsősorban a gyártó Showtime-ot, aki most mindent és mindenkit bevet, hogy visszacsábítsa Lynch-et a projekthez. A rendező egyébként állítólag még ügyvédjével sem konzultált, mielőtt kilépett.

A Showtime még októberben jelentette be, hogy kilencrészes folytatást forgatnak a Twin Peaksnek, és ott folytatják a sztorit, ahol 1991-ben megszakadt. A kenyértörésre állítólag az után került sor, hogy kiderült, a sorozat költségei jóval magasabbak lesznek, mint ahogyan a Showtime előre kalkulált. A produkciós cég hajlandó lett volna több pénzt is beletenni a projektbe, de cserébe nagyobb részesedést kértek a profitból. Mivel a sorozat jogai Lynch és Mark Frost kezében vannak, ezért a bevételből is nagyobb arányban részesülnek. Ekkor gurult be állítólag Lynch, aki egyébként híresen bonyolult eset.

Frost, aki már az eredeti sorozat készítésében is Lynch partnere volt, maga is meglepődött a rendező kilépésén, hiszen elvileg mind a kilenc új részt Lynch rendezte volna. Sok szereplő már jelezte, hogy ha Lynch kilép, ők sem szerepelnek, de a főszereplő, Kyle MacLachlan, aki már korábban jelezte a visszatérését, egyelőre nem mondott ilyet.