Index Vakbarát Hírportál

Máris elperelnék Anne Hathaway óriásgyíkját

2015.05.20. 15:11

Mi is megírtuk, hogy az Időbűnöket rendező Nacho Vigalondo új filmjében Anne Hathaway lesz a főszereplő, ő pedig egy elkámpicsorodott háziasszonyt fog játszani, aki akkor érez megint valami értelmet az életében, amikor megpillantja, hogy Japánban éppen egy óriásszörny randalíroz. 

Akkor azt írta a sajtó, hogy olyan lesz a film, mint a Godzilla és az Elveszett jelentés keveréke, ami lehet, hogy hiba volt, mert a Godzilla jogait birtokló Toho stúdiónál jelzett a Google Alerts és azonnal elkezdtek perrel fenyegetőzni, mondván a Colossal című filmben a szörny nem olyan lesz, mint a híres japán óriásgyík, hanem konkrétan az. Szerintük Vigalondo munkája egy nemhivatalos Godzilla-filmnek tűnik, az olyanokra pedig le fogtak csapni.

A spanyol rendező érveiben az sem segíthet, hogy a még tervezés alatt álló film anyagait úgy küldték ki a lehetséges befektetőknek, hogy különböző, régebbi Godzilla-filmek képei voltak mellékelve illusztrációnak. Úgyhogy a Toho úgy döntött, perel a szellemi termékük jogtalan használatáért.

Vigalondo és Hathaway még nem reagált a hírekre.