Index Vakbarát Hírportál

Annyira látványos Tarantino westernje, hogy a mozikat is át kell alakítani miatta

2015.06.09. 08:57

Azt már sejtettük, hogy Quentin Tarantino következő filmje, a Hateful Eight című western látványos lesz, de arra nem, hogy muszáj lesz miatta új vetítőgépeket felszerelni a világ mozijaiba. Pedig pont ez fog történni, Bill Bennett operatőr látta, hogy pontosan hogyan fog kinézni a film, amit 70mm-es Ultra Panavision filmre forgattak, készített is egy képet róla:

Bennett pedig a Twitteren egy válaszban azt írta, hogy Tarantino a világ ötven mozijába fog szállítani 70mm-es film vetítésére alkalmas gépet anamorf lencsékkel, hogy a Hateful Eightet rendesen, kópiáról lehessen nézni. Ami egyébként bitang látványos lehet majd az egy képkocka alapján, az Ain't It Cool News egész korrektül meg is jegyzi , hogy úgy néz ki, mint Kovács László vagy Zsigmond Vilmos fényképezte volna a filmet, megvan az a puha, meleg, hetvenes évek amerikai filmjeire emlékeztető hangulata.

Utoljára az Ultra Panavisiont az 1966-os Khartoum című filmben használták, az így nézett ki:

Khartoum - A Nílus városa (1966) előzetes

Bennett összesen 50 mozit említett az egész világon, azt nem tudni, hogy Magyarországon meg fog-e ez történni, vagy esetleg van még olyan mozi, ahol filmről vetítenek és ott fogják adni. A Cannes-ban győztes Nemes László is filmre forgatta a Saul fiát, abból is tartanak különleges vetítéseket, ahol még olyan kópiáról adják, szóval megvan az esély, hogy nálunk is mehet majd így az új Tarantino.