Index Vakbarát Hírportál

Tom Hanks alakítja majd a Hudsonra leszálló hős pilótát

2015.06.19. 10:24

Ilyen tényleg csak a mesében van: Clint Eastwood rendező és a Warner Bros Tom Hanks személyében megtalálta a tökéletes színészt ahhoz, hogy a veterán rendező következő filmje tuti Oscar-díjat kapjon. A film azt a 2009-es kényszerleszállást dolgozza fel, aminek során Chesley "Sully" Sullenberger, a US Airways 1549-es járatának parancsnokat a Hudson folyóra tette le az Airbus A320-as gépet miután egy libarajjal való találkozás után a gép mindkét hajtóműve leállt. A leszállás sikeres volt, a 155 utas és a személyzet tagjai sérülés nélkül úszták meg a dolgot.

A filmben a nemzeti hős kapitányt az a Tom Hanks alakítja majd, akit szó szerint az egész USA, de inkább az egész világ kedvel, és szerintem előre oda lehet adni a filmnek az Oscar-jelölést, Hanksnek meg a szobrot. Pedig amikor Eastwood elvállalta a rendezést, mindenki biztos volt abban, hogy a főszerepet is eljátssza - Sully kapitány 64 éves, Eastwood pedig 85, de jó karban van - de a stúdió és a rendező nagyon bölcsen úgy döntött, hogy az 58 éves, és mostanában éppen Budapesten Infernót forgató Hanks legyen a kapitány.

Hankstől nem idegen ez a szerep, leutóbb egy, a szomáliai kalózok ellen fellépő hajóskapitányt alakított, de volt ő már hős asztronauta és Ryan közlegényt megmentő százados is, tulajdonképpen nem nagyon tudnánk olyan szerepet mondani nagy hirtelen, ami jobban testhezállóbb. A forgatás még idén elkezdődhet.