Index Vakbarát Hírportál

Robert Downey Jr. és Paul Thomas Anderson készíti az új Pinokkió-filmet

2015.07.02. 11:35

Paul Thomas Anderson írja az élőszereplős Pinokkió forgatókönyvét, amit a Warner Bros. és Robert Downey Jr. cége közösen készít. Bár eredetileg csak a nyers fogatókönyv megírására kérték fel Andersont, könnyen lehet, hogy végül ő lesz a fim rendezője is. A film producerei Robert Downey Jr. és felesége Susan Downey lesznek. Downey Gepettót, az öreg asztalosmestert alakítja majd. A színész állítólag már régóta szeretett volna egy élőszereplős Pinokkió filmet készíteni, és mivel a Disney sorra gyártja élőszereplős filmjeit, Downey felgyorsította az eseményeket.

Az élőszereplős Disney-filmek egyébként rendre nagyon jól teljesítenek a kasszáknál, így nem csoda, ha mindenki igyekszik beszállni a bizniszbe. Az Universal például most éppen a Kis Hableány élőfilmes változatát készíti.

Az utóbbi időben a Disney egyre több mesefilmjét készíti el élőfilmes változatban is, a legutóbbi bemutató például a Hamupipőke volt, amiben Cate Blanchett alakítja a gonosz mostohát, a tavalyi év nagy dobása pedig a Demóna volt, Angelina Jolie-val a főszerepben. Jövőre A dzsungel könyve készül el, a Szépség és a szörnyeteg bemutatója pedig 2017-ben lesz. Tim Burton közben visszakullog a Disney-hez élőszereplős Dumbót rendezni, és valószínűleg élőszereplős Micimackó is lesz.

Paul Thomas Anderson legutóbbi, Beépített hiba című filmjét Oscar-djíra is jelölték, bár itthon nem került mozikba.