Index Vakbarát Hírportál

Michael Keaton nekimegy a pedofil papoknak

2015.07.30. 08:34

Tom McCarthy (Az állomásfőnök, A látogató és valami miatt A cipőbűvölő) legújabb filmje a Boston Globe próbálkozásairól szól, hogy kinyomozza a helyi egyház különböző piszkos ügyeit, egész pontosan azokat az eseteket, amikor a papok gyerekeket molesztáltak, de a szervezet eltussolta őket. A Spotlight igaz történeten alapul, az újság 2002-ben kezdett el tényfeltáró anyagokat közölni a molesztálásokról, és annyira elszántan foglalkoztak a témával, hogy Pulitzer-díjat is ért nekik.

Spotlight (2015) előzetes #1

A filmben Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams, John Slattery és Liev Schreiber alakítják az újság stábját, velük szemben áll Billy Crudup az egyház ügyvédjeként és nyilván a teljes bostoni katolikus szervezet.

Az előzetes alapján elég izgalmasnak tűnik a Spotlight, a témája miatt pedig simán kaphat elég figyelmet filmfesztiválokon és az év végi díjátadókon. Én örülök, hogy Michael Keaton a Birdmannel megszerzett megbecsülését nem valami baromságra tékozolja el, és annak is, hogy McCarthy az Adam Sandleres A cipőbűvölő után megmutathatja, hogy azért képes visszahozni azt a jó rendezői szemet, amit a korábbi filmjeivel megmutatott.