Index Vakbarát Hírportál

Újabb film készülhet a legnépszerűbb fantasy szerepjátékból

2015.08.05. 09:21 Módosítva: 2015.08.05. 17:14

A Dungeons & Dragons egy népszerű fantasy szerepjáték, melynek a megfilmesítése már évek óta tervben volt, de csak most hárultak el az utolsó jogi akadályok is – írja a Geektryant. Greg Silverman a Warner Bros. kreatív-fejlesztési fejese a következőt mondta a készülő projektről: „Nagyon izgatottak vagyunk, hogy a Dungeons & Dragonsból végre film készülhet, a fantasy világában messze ez a legnagyobb és legismertebb név." 

Sajnos túl sok bizakodásra nem ad okot, hogy a forgatókönyvet az a David Leslie Johnson írja, akinek a a Titánok haragját és A lány és a farkast köszönhetjük, amik finoman szólva is közepesre sikerült filmek. Arról még nincs hír, hogy ki rendezné a filmet.

Szinte biztos, hogy a Warnernél több filmben gondolkodnak, ezért ha az első filmet pozitívan fogadja a közönség, jöhetnek a folytatások, ha viszont bukik, akkor a projekt mehet vissza a polcra a játék mellé.

Azt pedig érdemes megjegyezni, hogy a Dungeons & Dragonst, mint a klasszikus papíralapú szerepjátékok egyik legnépszerűbbikét évtizedek óta kerülgetik a filmstúdiók, de csak rosszabbnál rosszabb adaptációk jöttek össze, 2000 óta összesen három. Különösen az első film volt legendásan borzalmas, pedig abban még Jeremy Irons is szerepelt.