Index Vakbarát Hírportál

Az északi mitológia Hollywoodba tart

2015.08.26. 14:10

Fox megvásárolta a Fall of Gods című dán képregény megfilmesítési jogait, írja a Hollywood Reporter. A filmet Wes Ball, az Útvesztő és a hamarosan a magyar mozikba kerülő Az útvesztő: Tűzpróba rendezőjére bízták, aki ezzel voltaképpen ismét egy regényadaptációt kapott. A Star Wars: Clone Wars rajzfilmekért felelős Steve Tzirlin pedig harmadmagával producer lesz.

A lépés azért is érdekes, mert a Fall of Gods csak most májusban jelent meg egy erős kickstarteres kampánynak köszönhetően. A történet az északi mitológiát dolgozza fel; a készítőknek a kezdetektől az volt a céljuk, hogy kicsit visszahozzák az eredeti skandináv stílust az utóbbi években nyugaton egyre népszerűbb északi mitológiába.

A rajzokat Rasmus Berggreen készítette, és nem is tradicionális képregényről van szó, hanem inkább egy olyan képeskönyvről, amit felnőtteknek készítettek egymást öldöklő harcosokról. A történetet pedig az a Michael Vogt írta, aki a Hitman-videojátékok főírója is.

A sztori az emberek és jotnar nevű nép világairól szól, fókuszban egy már visszavonult hőssel, akinek egyszer csak eltűnik élete szerelme, és kénytelen ismét lekaszálni mindenkit, hogy megtalálja.

Wes Ball elég jó húzásnak tűnik ehhez a projekthez, ráadásul végre nem tiniknek tűnő huszonévesekkel kell dolgoznia. A Vikingek megmutatta, hogy az északi mitológiában remek lehetőségek rejlenek, és Ball itt kiélheti azokat a valamivel korhatárosabb vágyait, amit mondjuk egy Útvesztőben nem lehetne. Persze a projekt még nagyon korai fázisban van, de érdekes lesz figyelni, hogy a jövőben Hollywood mennyire kezdi el aktívan levadászni a sikeres Kickstarter-projekteket.