Index Vakbarát Hírportál

Steven Spielberg kihagyja magát a következő filmjéből

2015.10.13. 14:17

Steven Spielberg nem fog magára hivatkozni a következő filmjében, pedig a mozi alapjául szolgáló regény, azaz a Ready Player One az amerikai Ernest Cline-tól, többször is utal a népszerű filmes munkáira. Ezt maga Spielberg mondta az Entertainment Weekly-nek, aki a könyv filmváltozatát fogja rendezni. "Egyik filmem sem szerepel majd benne. Nem teszem magam bele. Nem tehetem" – mondta a rendező.

A Ready Player One című könyv ugyan 2044-ben játszódik, de rengeteg utalás van benne a nyolvanas évek meghatározó popkulturális jelenségeire: felbukkan benne például a Vissza a jövőbe, az 1985-ös Kincsvadászok, illetve E.T. is.

Spielberg arról is beszélt, hogy jövő júliusban már el is kezdődhetnének a forgatások, és a film csak 2017 decemberében kerülne mozikba. Azt is elmondta, hogy az adaptáció arra fog fókuszálni, milyen hatással lehet a modern technika és a virtuális valóság a fiatalabbakra, amit egyébként a saját környezetében is nap mint nap megtapasztal.

Cline regénye egyébként 2011-ben jelent meg, több díjat is bezsebelt, mára pedig óriási rajongótábort termelt ki magának. Azt már tudni, hogy Olivia Cooke biztosan játszik majd benne, ő alakította Rachelt, a csajt, aki meg fog halni, az Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni című filmben.