Index Vakbarát Hírportál

Mindenki támogatja Jennifer Lawrence harcát

2015.10.15. 15:26

Mi is megírtuk, hogy Jennifer Lawrence mennyire kiakadt, amikor rájött arra, hogy kevesebbet keres, mint a férfi színészek. Egy szép terjedelmes írásban Lawrence kissé indulatosan ír arról, hogy a férfiak egyszerűen többet keresnek ugyanazért a munkáért, amit ő is elvégez, és erre akkor kellett rájönnie, amikor kiszivárogtak a sonys emailek. Mint írja, nem is konkrétan az zavarja, hogy nem kap akkora gázsit, mint egy férfi, hanem az, hogy nem is nagyon alkudozhat ezért, mert akkor rögtön hisztisnek és elkényeztetett libának bélyegeznék, - ahogyan az történt már Angelina Jolie-val is.

Lawrence konkrétan egyébként az Amerikai botrány című filmre célzott, amiben jóval kisebb gázsit kapott, mint a Bradley Cooper, akivel egyébként sok filmben játszott már együtt, és jóban is vannak. Cooper nem sértődött meg, hanem hozzászólt a témához. Azt mondta, még nem volt alkalma tüzetesen elolvasnia Lawrence levelét, de az alapgondolattal egyet ért. Példának Sienna Millert hozta fel, aki visszamondott egy szerepet, amikor kevesebb, mint fele akkora összeget kínáltak neki egy filmért, mint a férfi főszereplőnek.

Rengeteg színésznő, - köztük Emma Watson és Elizabeth Banks,- támogatta egyébként Twitteren Lawrence-t, hangsúlyozva, hogy jó célokra használja fel a hírnevét, és harcolni kell a nők egyenlő bérezéséért.

Jennifer Lawrence hamarosan látható lesz Az éhezők viadala: A kiválasztott – 2. részében, ami egyben a filmsorozat utolsó felvonása is, ezután David O. Russell Joy című filmjében játssza a főszerepet. 2016-ban fejezi be az X-Ment az X-Men: Apokalipszissel, abban az évben még hátravan neki a Passengers című sci-fi.