Index Vakbarát Hírportál

Előzményfilm lehet a Die Hard 6

01
2015.10.15. 10:55

Többször felmerült már, de most egyre biztosabbnak tűnik, hogy hiába volt borzalmasan rossz a Die Hard 5, lesz folytatás. A teljes egészében nálunk forgott Die Hard 5-ön hiába fanyalgott mindenki, mégis 300 millió dollárt hozott, így természetes, hogy a Fox akar folytatást.

Sokáig azon ment az agyalás, hogyan tudnák visszahozni a történetbe Samuel L. Jackson karakterét, Zeus Carvert, aki egy egyszerű harlemi boltost játszott a harmadik részben, és nagyon népszerű volt. Állítólag a helyszín is megvolt már, a film Tokióban játszódott volna. Most azonban mást találtak ki, miszerint a Die Hard 6 előzményfilm lesz, amit nehéz lesz összehozni, lévén, hogy Willist nehéz megfiatalítani, ezért állítólag a történet párhuzamosan fut majd a jelenben és 1979-ben, hogy megmutassa, hogy lett John McClane-ből kemény fickó.

A rendező a Telegraph szerint Len Wiseman lesz, aki a Die Hard 4-et is tető alá hozta. A lap szerint az ő közreműködése biztos, ahogyan Bruce Willis szereplése is. A színész két évvel ezelőtt, a Die Hard 5 forgatása után is azt nyilatkozta, hogy kitüntetett helye van a szívében John McClain történetének. Az elsőt 1988-ban, a másodikat 1991-ben, a harmadikat 1995-ben forgatták, majd tizenkét év szünet után jött ki a negyedik rész – Legdrágább az életed – majd 2013-ban az ötödik.