Index Vakbarát Hírportál

Óvszer meg cipő így is, úgy is kell

Közösségi finanszírozás a Menjek/Maradjak új epizódjáért

2015.12.03. 10:26
Viszont ha most vásárolunk, akkor egy új magyar film elkészültét is segíthetjük vele. A Menjek/Maradjak sorozat alkotói ezúttal a Hollandiában élő magyarokat kutatják fel – aki a közösségi finanszírozásban segítené őket, Tisza cipőt, biciklit és hollandiai fuvart vehet jutányos áron.

Ismét közösségi finanszírozási kampányba kezdenek ugyanis a kivándorló magyarok portréit dokumentumfilmen megörökítő Menjek/Maradjak sorozat alkotói, akikről már mi is rengeteg cikket írtunk. A filmeket jegyző csapat a Hollandiában forgott epizódhoz 6000 eurót kíván összeszedni a sorozat rajongóitól. A filmet tavasszal lehet majd először látni, de már most van belőle egy kis ízelítő: 

Menjek/Maradjak: A holland epizód Trailer (ENG subs)

Ha a szeretné megnézni ezt a filmet, akkor többféleképpen segítheti az elkészülését, óvszer-, sapka- és biciklivásárlással épp úgy, mint egy Tisza cipővel vagy egy holland kiruccanással. 

De mi ez a film? Az ötlete egy Hollandiában élő magyar fiataltól származik, a Hágában élő média designt tanuló Bogádi Csabát a Menjek/Maradjak sorozat korábbi, New York-i és Londonban forgatott epizódjai inspirálták, hogy maga is hollandiai magyarokkal kezdjen el forgatni. A sorozatot jegyző SpeakEasy Project lett a készülő film producere, az új rész 2016 tavaszára lesz kész. 

A készülő film kifejezetten a Ranstad régióra (Hága, Amszterdam, Rotterdam) koncentrál; hősei holland és magyar fiatalok, akik Európa egyik legjobb módú országában keresik a boldogulást. Sokkal többen vannak, mint gondolnánk. 


A Menjek/Maradjak sorozatot jegyző SpeakEasy Project (Józsa László, Hernáth Csaba, Imre Loránd Balázs) két évvel ezelőtt Magyarországon elsőként folytatott sikeres közösségi finanszírozási kampányt, amikor megfinanszírozták londoni dokumentumfilmjüket. A korábbi filmek sikert arattak moziban és a tévében is, és mindkettőt feltették az internetre is, ingyen, így összesen 500 ezer feletti nézettségnél tartanak. Mindkét részt meg lehet nézni az Indafilmen is, itt a New York-it, itt a londonit

A mostani közösségi finanszírozós kampányban ismét újítanak, mert a lelkes támogatók egy rakás fantáziadús cuccot vásárolhatnak, ha szeretnék támogatni a filmet. És elég jó dolgokat, amiket adott esetben egyébként is vásárolnánk, de most még egy készülő filmet is segíthetünk vele: 

  • Menjek/Maradjak márkázott masculan® óvszer, 5 eurós támogatást jelent
  • MadeByNagyi kézműves sapkák, 55 eurós támogatás esetén
  • Tisza által felajánlott tornacipők, 110 eurós támogatás esetén jár
  • a hágai aMaze szabadulós játék
  • BikeBorn egyedi épített bicikli
  • BlaBlaCar hollandiai telekocsiút

Ezen a linken tudja támogatni a filmet.

A holland résszel párhuzamosan két másik Menjek/Maradjak film is készül, a Sweet Home a hazaköltözők életét dolgozza fel, az Inside Berlin pedig a korábbi epizódokat rendező, időközben Berlinbe költöző Imre Loránd Balázs személyes dokumentumfilmje, amivel kapcsolatban már mi is interjúztunk vele hosszabban