Index Vakbarát Hírportál

Az internet főellensége vette meg a milliós Wu-Tang Clan-albumot

2015.12.09. 18:36

A hardcore rajongóktól a szimpla zenefogyasztókig mindenki szomorúan fogadta a hírt, hogy a legújabb Wu-Tang Clan-albumból mindössze egyetlen egy példány készül és az kapja meg, aki a legtöbbet fizet érte. Ezzel ki is zárták a Föld lakóinak 99%-át, hiszen a múlt héten hatalmas összegért kelt el a Once Upon a Time in Shaolin c. nagylemez. A Forbes viszont kiderítette ki a rejtélyes vásárló és kiderült, hogy a legnagyobb seggfej, aki feltűnt 2015-ben az interneten.

A rejtélyes vásárló nem más, mint Martin Shkreli, az a fiatal gyógyszeripari vállalkozó, aki nemrég képes volt az 55-szörösére emelni annak a gyógyszernek az árát, ami elengedhetetlen az AIDS-betegek kezeléséhez. Shkrelit széttépte az internet, amiért egy pirulánként 13,5 dolláros gyógyszert csak úgy felemelt 750 dollárra pláne, hogy ezt más emberek betegségének kihasználásával teszi.

A Forbes úgy tudja, hogy Shkreli 2 millió dollárnál valamivel nagyobb ajánlata volt a legmagasabb és már májusban megvette az aranyozott dobozban tartott, 147 oldalas bőrkötéses könyvvel ellátott 31 számos nagylemezt, ami a következő 88 évben nem kerülhet kereskedelmi forgalomba. A korábban a hardcore rock színtérhez kötött Shkrelinek nem ez az első zenei relikviája, állítólag ő vette meg Kurt Cobain hitelkártyáját is, ami a pénztárcájában volt az öngyilkosságának helyszínén.

Az csak plusz adalék, hogy a rapcsapat első nagylemezéből 1993-ban 2,4 milió darabot adtak el, ez pedig pedig jóval több pénz, mint amit ezzel az akcióval kaptak. Arról nem is beszélve, hogy mennyi fanatikus rajongót haragítottak annyira magukra, hogy Kickstarter-kampányt kezdtek a lemez megvásárlására.

Ráadásul Shkrelinek esze ágában sincs kiadni a lemezt az embereknek, sőt, rájött arra, hogy a zenészek igazából bármit megtesznek a megfelelő összegért, ezért a jövőben azt tervezi, hogy még több hasonló projektbe fektet pénzt.

A Wu-Tang Clan hivatalosan azt közölte, hogy még a Daparim-botrány előtt májusban történt meg az átvétel, így nem is tudhattak róla ki ez az ember, de a bevétel szignifikáns részét ígéretük szerint jótékony célra fordítják. Reméljük az AIDS gyógyítására.