Index Vakbarát Hírportál

Arctámadó és klasszikus Alien is lesz a Prometheus 2-ben

2015.12.14. 12:44

Bár Ridley Scott a 2012-es Prometheus premierje előtt minden héten lenyilatkozta, hogy Alien-mentes Alien-előzményfilmet készít, a rajongókat a mai napig végletesen megosztó sci-fije végén csak megvillantott egy Alien-szerű szörnyet.

Most viszont, hogy be kell előznie Neill Blomkamp régóta tervezgetett Alien 5-jét, hirtelen nagyon fontos lett az egykori rendezőzseninek, hogy a Prometheus 2 helyett most már Alien: Covenant a kontinuitás jegyében tele legyen a régi filmekből jól ismert tojásokkal, arctámadókkal és mellkasrobbantókkal, vagyis a kultikus cukipofákkal.

A történetről maga Scott árulta el, hogy az android David, akit a folytatásban is Michaelé Fassbender alakít majd

két új xenomorphot fog létrehozni a második részben!

A korábban Prometheus 2 munkacímen futó filmben a megsemmisült Prometheus űrhajó helyett a Covenant nevű bárkán utaznak majd a szereplők, akikről egyelőre nem sokat tudni, csak annyit, hogy talán már a fiatal Ripley is köztük lesz. Ez a film ugyanis a pletykák szerint már a közvetlen előzménye lesz az 1979-es Aliennek.

A Prometheus kudarcba fulladt expedíciójának egyetlen humán túlélőjét alakító Noomi Rapace csak egy kis cameoszerepben fog feltűnni. Az Alien: Covenant a Fox stúdió tervei szerint 2017. október 6-án fog mozikba kerülni. (via Movieweb)