Index Vakbarát Hírportál

Európa félmillió euróval beszállt az új Mundruczó-filmbe

2015.12.16. 16:11

Mundruczó Kornél Felesleges ember című új mozifilmje 470 000 eurós gyártási támogatásban részesült az Európa Tanács filmalapjától, az Eurimages-tól, adta hírül a Magyar Nemzeti Filmalap. A magyar-német koprodukcióban készülő film előkészítése májusban kezdődött, a magyar filmalap 60 millió forinttal támogatja a gyártás előkészítését.

A Proton Cinema produkciójában készülő film forgatása a tervek szerint már tavasszal megkezdődik. A Felesleges ember című film középpontjában az ember csodához való viszonya lesz egy olyan világban, ahol már nem tudni, hogy miben lehet hinni. 

Mundruczó legutóbbi filmje, a Fehér Isten jelentős nemzetközi siker volt, díjazták Cannes-ban, elnyerte az Un Certain Regard program fődíját, valamint A film főszereplőjét, a Hagent alakító Body és Luke nevű kutyákat a legjobb alakításért járó Palm Dog-díjjal (Kutya Pálma-díj) ismerték el. A Fehér Istent bemutatták többek között Franciaországban, Angliában, Németországban, és Észak-Amerikában több hónapig volt a mozik műsorán. 

Az Eurimages szintén beszállt a magyar Katapult Film részvételével készül Iveta Grófova filmjébe, a Kikötőbe. Grófova bemutatkozó rendezése 150 000 eurós gyártási támogatást kapott az Eurimages-tól. A Kikötő-ben két magyar színész Schneider Zoltán és Gubik Ági is szerepelni fog, a forgatás januárban kezdődik.