Index Vakbarát Hírportál

Stan és Pan élete sem ússza meg a megfilmesítést

2016.01.19. 06:56 Módosítva: 2016.01.19. 09:27

A szüfrazsett és A másik Boleyn lány producere, Faye Ward filmre vinné az amerikai burleszk hőskorának klasszikus párosának, Stannak és Pannak az életét - írja a Deadline. Az Amerikában inkább Laurel & Hardy néven ismert duót a brit Steve Coogan és az amerikai John C. Reilly alakítaná.

Maga a történet az eddig kiszivárgott infók alapján 1953-ban játszódna, amikor a legendás páros már teljesen háttérbe szorult a hangosfilm megjelenése, valamint  az Abbott és Costello komikusduó üstökösszerű előretörése miatt.

A két öreg és megkeseredett nevettető utolsó utáni lehetőségként aláír egy nagy-britanniai színházi turnékörútra, ami óriási siker ugyan, ám a filmjeikben mindig vidám színészpáros úgy érzi, ez már meg sem közelíti a régi, tortadobálós, nagy időket. A haknikörút során a Pant alakító Oliver Hardy egészsége is leromlik - ez vezet az egy évvel későbbi infarktusához is, ami után végül örökre szögre akasztja a védjegyévé vált keménykalapot.

A filmet a BBC Films és Faye Ward cége, a Fable Pictures közösen készítené. A forgatókönyvet a tévésorozatokon edződött Jeff Pope írná, a rendező pedig az HBO legfrissebb tévésorozatát, a Bakelitet is jegyző Jon S. Baird, aki a Mocsok című thrillerrel lett ismert.