Index Vakbarát Hírportál

Nézze meg ingyen 2016 legmenőbb B-filmjét!

2016.02.26. 06:49

Ma már ott tartunk, hogy a kortárs geek fesztiválok '80-as éveket idéző, viccesen gagyi, sufnituning akciófilmjeit ugyanúgy koppintják és folytatják, ahogy az olaszok folyton másolták a Mad Maxet a vhs-kazetták aranykorában.

Tavaly a Turbo Kid lett ennek a futurisztikusan retró műfajnak a gyöngyszeme, de idén már komoly kihívója akadt: itt a csodálatosan gagyi Ninja terminator 4: The French Connection, ami a tavalyi fesztiválkörútja után most már végre a Youtube-on is megnézhető. A nindzsás kisfilmet jegyző francia alkotópáros, Mathieu Berthon és Paul Ferré ráadásul pont a Turbo Kid rendezőjének, François Simardnak egy korábbi filmjét, a 2010-es Ninja Eliminatort folytatta zseniálisan:

A Ninja Eliminator 4 a Karate Kid, a Power Rangers, a francia és amerikai zsarufilmek, no meg persze Sho Kosugi komplett életművének (A nindzsa színre lép, A nindzsa bosszúja és társai) fergetegesen gagyi keveréke lett, a 80-as évek akciófilmjeinek elmaradhatatlan szintipop zenéjével. Szinte minden pillanatot láttunk már valahol a nyomozótársát elveszítő, alkoholista zsaru kirúgásától kezdve az ősz karatemesternél szívatós próbák során át gránitkemény harcossá változó hősig és az őrülten hahotázó, ördögi főgonoszig - mégis önfeledten röhögjük végig az egészet!

Akinek bejött ez a fergeteges kisfilm, itt és itt tudja bepótolni a Ninja Eliminator 1-2-t. Aki pedig megtalálja a harmadik részt is a net bugyraiban, azonnal ossza meg a linket a kommentekben! (via Geektyrant)