Index Vakbarát Hírportál

Bomba páros jött össze az új Stephen King-adaptációra

2016.03.02. 09:07

Idris Elba és Matthew McConaughey szerepel a már hivatalosan is bejelentett Setét Torony c. Stephen King-filmadaptációban. A hírt először a regényíró jelentette be Twitteren, miszerint Elba játssza a főhőst, McConaughey pedig a rejtélyes ellenséget.

A Setét Torony King egyik legnépszerűbb alkotása, összesen nyolc regényt írt a fantasy westernként definiálható témában, majd készítettek belőle egy fantasztikus képregénysorozatot is. Az Entertainment Weekly beszélt is az íróval, aki lelkendezve mesélte, hogy annak idején másodéves egyetemistaként kezdett neki a Setét Torony írásának, de csak most már végre elmondhatja, hogy hosszú fejlesztői purgatórium után megkezdődött a film gyártásának előkészítése.

A filmet hét hétig forgatják Dél-Afrikában és már jövő januárban a mozikba kerülne. Rendezőnek azt a dán Nikolaj Arcelt kérték fel, aki az Oscarra jelölt Egy veszedelmes viszonyt készítette, illetve íróként dolgozott A tetovált lány forgatókönyvén. A Setét Torony szkriptjét is rá, illetve Anders Thomas Jensenre és Akiva Goldsmanre bízták, utóbbi íróként jegyzi többek között a Legenda vagyok, az Én, a robot és A Da Vinci-kód forgatókönyveit. Goldsman egyébként producerként is részt vesz a filmben.

Eredetileg arról volt szó, hogy a Setét Torony filmek mellett tévésorozatot is kap, de az EW cikkéből kiderül, hogy folytatásról csak akkor lehet szó, ha a film sikeres lesz. Nem véletlenül nem az első regény történetét dolgozza fel a film, hanem King szerint rögtön a sztori közepén kezdenek.