Index Vakbarát Hírportál

A KKK születéséről forgat filmet Joseph Gordon-Levitt

2016.03.04. 10:51

Joseph Gordon-Levitt és az Amazon Studios, a világ legnagyobb online kereskedőcégének filmstúdiója a Ku Klux Klanról szóló filmet forgat, írja a Hollywood Reporter. A K Troop című film jogaiárt egyébként nagy harc folyt, az Amazon mellett több, meg nem nevezett stúdió is szerette volna magáénak tudni, de a filmpiacon mostanában egyre aktívabb stúdió lett a befutó - azt viszont nem tudni,  menyit fizettek érte. Egy biztos, az Amazon idén már megvette Woody Allen következő filmjének forgalmazási jogait, melyekért 15 millió dollárt fizettek, a Sundance filmfesztiválon pedig hét további filmet vásároltak tízmillió dollár értekben.

A K Troop története az amerikai polgárháború utáni években kezdődik majd, pontosabban 1865-ben, és bemutatja, hogyan alakult és lett egyre erősebb a KKK a déli államokban, és hogyan verte le őket az amerikai hadsereg K Troop nevű alakulata 1871-ben. A fehér rassz felsőbbrendűségét hangoztató szervezet 1915-ben feltámadt, és a feketék mellett a zsidók és katolikusok ellen is felléptek. A szervezet másodvirágzása a húszas közepéig tartott, majd ismét elcsendesedtek. Harmadjára az ötvenes években kerültek elő, a feketeék polgárjogi mozgalmai hatására, és azóta sem tűntek el, de mára a célkeresztjükbe az illegális bevándorlók kerültek. 

A film forgatókönyvét a Slate magazin egyik megjelenés előtt álló cikke alapján írják majd, és Gordon-Levitt lesz az egyik producere, egyben főszereplője is: ő alakítja Lewis Merrill őrnagyot, a K Troop parancsnokát. A film időzítése nem is lehetne jobb, hiszen a faji kérdések a rasszizmussal vádolt Hollywoodban népszerűbbek most, mint a Star Wars. A Sundance fesztiválon bemutatott, az 1831-es rabszolgafelkelésről szóló  Birth of a Nation című filmet a Fox Searchlight 17,5 millió dollárért vette meg.