Index Vakbarát Hírportál

J.J. Abrams elismert egy óriási Star Wars 7-bakit

2016.03.09. 15:14 Módosítva: 2016.03.09. 16:11

J.J. Abrams beismert egy óriási bakit a Star Wars 7 sztorijával kapcsolatban - írja a Gizmodóval összeolvadt Io9. Az több rajongónak is feltűnt, hogy az után a bizonyos jelenet Leia még csak meg sem érintette szegény Csubakka vállát, hanem egyenesen Reyhez ment ölelésért, pedig régen Leia és Csubi nagyon jóban voltak:

Az ébredő Erőben sokan kritizálták, hogy Leia Csubi helyett inkább az új főhősnőt, Reyt ölelgette, holott előtte sosem találkoztak. Azt, hogy ez csúnya dramaturgiai hiba volt, most maga a rendező, J. J. Abrams ismerte el - a magyarázat ismeretetéséhez a történet fontos fordulatát is leleplezzük, úgyhogy csak akkor olvasson tovább, ha már látta a filmet!  

Abrams magyarázatának lényege nagyjából ez:

  • Miután a Millennium Falcon a Starkiller bázis felrobbanása után sikeresen landol a D'Qaron, az Ellenállás bázisán, mindenki azzal van elfoglalva, hogy Finn majdnem meghalt a Kylo Rennel vívott fénykardpárbajban.
  • Csubi szó nélkül elmegy Leia mellett.
  • Leia viszont az Erőn keresztül érezte Han halálát, így azt már jóval hamarabb megtudta, nem Csubakkától kellett hallania, mit művelt a fia a férjével az Első Rend bázisán.
  • Abrams szerint viszont azért lett volna fontos, hogy Rey és Leia összeölelkezzenek, hogy a nézőnek leessen: mindkettejükben nagyon erősen jelen van az Erő, és már régóta tudtak a másikról, csak sosem találkoztak személyesen. A konteók szerint ez persze azért van így, mert Rey vagy Leia, vagy Luke lánya...  

Ne maradjon le semmiről!