Index Vakbarát Hírportál

90 millió dollárt költ Will Smith új sci-fijére a Netflix

2016.03.21. 08:55 Módosítva: 2016.03.21. 11:38

90 millió dollárt költ Will Smith új filmjére, a Bright című sci-fire a Netflix- írja a Movieweb. Ebből az összegből ráadásul 3 millió dollárt kap a forgatókönyvíró, Max Landis, amivel máris ő az utóbbi évek legjobban fizetett írója (pedig a korábbi filmjei, Az erő krónikája és az új Farnkenstein sem volt az a kimondott kasszarobbantó és kritikai siker).

A Bright rendezője David Ayer, aki legutóbb Will Smith-szel együtt forgatta le az idén augusztusban végre mozikba kerülő Warner szuperhősfilmet, az Öngyilkos osztagot. Sőt, állítólag már a második részről is beszéltek, pedig még be sem mutatták az elsőt).

A pletykák szerint a 90 millió dollárnak csak a fele, 45 milló a tényleges költségvetés, a maradék Will Smith (és esetleg más további sztár) valamint az ügynöke honoráriuma. A Bright a Beasts of No Nationhöz hasonlóan limitált kópiával fog mozikba kerülni, és természetesen a Netflix előfizetőinek lesz elérhető. Korábban a Warner Bros. és az MGM is versenyben volt Max Landis forgatókönyvéért, de végül a videószolgáltató győzött.