Index Vakbarát Hírportál

Végre mozifilmet forgat a Félvilág csapata

2016.04.04. 17:29

Két sikeres tévéfilm után egy mozifilmes tervre is támogatást kapott A berni követ és a Félvilág összeszokott író-rendező párosa, Köbli Norbert és Szász Attila. A Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága 10 millió forintot szavazott meg nemrég az Apró mesék című film gyártás-előkészítésére -fedezte fel az Origo a döntésről szóló dokumentumban.

A történetről egyelőre csak annyit tudni, amennyit a rendező a márciusi Szeretlek Magyarország!-interjújában elmondott: 1945-ben járunk, egy nő és két férfi lesz a főszereplő. Arról, hogy az utóbbiak egyik a korábbi két Köbli-Szász-sikerfilm sztárja, Kulka János lesz-e, egyelőre nincs semmi hivatalos infó.

A páros első közös filmje, a 2014 elején bemutatott A berni követ 1958-ban, Nagy Imre kivégzése utáni hónapokban játszódott. A mesterien felépített kamaradráma főszereplője két Svájcba emigrált fiatal srác (Kádas József és Szabó Kimmel Tamás), akik azzal akarják életben tartani az 56-os forradalom lángját és napirenden tartani a magyar kérdést, hogy Bernben túszul ejtik a magyar nagykövetet (Kulka János). 

A tavaly decemberben bemutatott Félvilág az Osztrák-Magyar Monarchia egyik leghírhedtebb kriminalisztikai esetét dolgozta fel. Azonnal megfogta a történelmi thrillerek rajongóit a profi színészgárdájával (Kovács Patrícia, Gryllus Dorka, Döbrösi Laura, Kulka János), és a szerény tévés költségvetés ellenére is nagyon szép századfordulós hangulatával.